Реклама / Ads
36| 10145 |26.12.2020 НОВИНИ

Как ваксината на Pfizer стигна в Пловдив? Социалните мрежи изригнаха

.
Социалните мрежи избухнаха с коментари, след като стана ясно, че скъпите ваксини срещу COVID-19 на Pfizer/BioNTech пристигнаха в Пловдив с бус за кренвирши. Коментарите варират - от иронични до напълно възмутителни и с критики към властта.
 

“Добре де, как човек да възприеме тази власт на сериозно, след като кара ваксини в бус за кренвирши?! Как?”, написа във Facebook журналиста Татяна Кристи. 


Коментар имаше и от страна на Полина Паунова от “Свободна Европа”: Цялата ситуация в един кадър: ваксините пристигат в Пловдив с бус за кренвирши. 


“Току-що в много специален кашон, с много специална количка, и много специален бус на кренвирши "Леки", бяха доставени първите ваксини в Пловдив. Под много специална охрана. Краят на краищата и дъното на дъната, на медийното присъствие у нас”, написа Павел Кисьов. 

 

 

"Иначе фризери за XXX пари за много специалната ваксина, а ги разнасят с бусове за кренвирши", отбеляза потребител в социалните мрежи.

 

"Така де... то и в кренвиршите не знаем какво има също както ваксините. Идеално и тематично", пошегува се друг.

 

 

"Правило №8 на кризисния мениджмънт: В случай на криза бъдете консистентни в посланията. Две седмици се говори как: - "цялата държава е впрегната и готова за ваксините"; - "ваксините са много чувствителни, трябва специлни методи за транспорт"; - "ваксините са толкова чувствителни, че трябва да се съхраняват на минус 70 градуса". На финала се използва бусче за кремвирши на частна компания и хладилник ЗиЛ, защото само той имал дръжка... Най-вероятно няма проблеми, най-вероятно за краткото време, което ще измине до поставянето им, нищо няма да им стане, най-вероятно бусчето е добро... Но... Но посланието е важно. Консистентността. Последователността. За да не може масовата публика да реши, че някой я лъже. Ясно е, че в този случай трябва да се има предвид: * всички проучвания показват колко много хора са скептични към ваксините; * конспиративни теории и фалшиви новини избухват непрекъснато; * нивото на доверие в институциите дълбае рекордни низини. Затова всеки детайл трябва да е премислен добре. За да вдъхва доверие и спокойствие. Това е война и за душите и умовете на хората. Трябва да се води умно. Нищо де, поне продължаваме да пишем учебници. Толкова материал се събра тези месеци... Хубав ден!", Любомир Аламанов

 

 

"Наслушахме се как е създадена голяма организация по пристигането на ваксините. Също, че е необходим специален транспорт, както и съхранение при определена температура. 180 млн. лв. от нашите пари отидоха за ваксините, които днес видяхме да се транспортират в бус на частна фирма за кренвирши и да се съхраняват в технологично остарял хладилник, защото, забележете, само той имал дръжка. Това е подигравка с българските граждани, които се надяват да получат адекватно за реалностите на 21 в. здравеопазване", "Отровното трио"

 

ФрогНюз припомня, че подобен скандал в социалните мрежи се разрази и при доставката на първия фризер, в който трябва да се съхранява разработката на Pfizer/BioNTech. Тогава наблюдателни потребители отбелязаха, че уредът се транспортира в РЗИ-Бургас в нарушение на изискванията, тъй като кашонът е бил наобратно. Впоследствие здравните власти обясниха, че кашонът е бил махнат от фризера, но по-късно сложен отново заради лошото време и дъжда.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3227 |26.12.2020 Ваксината дойде в Европа, но някои държави затягат мерките . 16| 3343 |26.12.2020 Ваксината срещу COVID-19 стигна до Пловдив . 11| 3893 |26.12.2020 Директорът на BioNTech говори за ваксината срещу COVID-19 . 13| 3381 |26.12.2020 Лекар: Не мисля, че ще има тежки странични ефекти от ваксината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads