Реклама / Ads
9| 12528 |28.04.2011 НОВИНИ

Бутат вила на престъпен бос за 1 млн.€

.
Пламен Дишков-Кела е на път да остане без луксозната си вила в рибарското селище Ченгене скеле, разположено на 15-ина километра южно от Бургас. Изпратени от РДНСК багери вече подготвят събарянето на незаконната постройка под зоркия поглед на 20-ина полицаи.
 

Служителите на МВР охраняват акцията заради очакваните неприятности от страна на приближени до Кела местни бандити. Той е една от митичните фигури в родния ъндърграунд. Триетажният палат е с разгърната площ от 600 кв. метра. Изпълнението е луксозно, като приблизителната обща цена на имота е към 1 милион евро.

От 2002 година Пламен Дишков-Кела живее в чужбина. Той беше принуден да напусне България, след като бе обявен за общонационално издирване за убийството на Димитър Стаматов-Мастара. По-късно по следите му тръгна и Интерпол. В продължение на 8 години Кела беше представител на СИК в Бургаско. По това време той е човекът на покойния вече съосновател на групировката Стоил Славов, като в средата на 90-те години на миналия век двамата започват бизнес както с дрога, така и с контрабандни спиртни и петролни продукти.

Възходът на Кела започва след отстраняването на друг подземен играч - Георги Николов-Мечката. Неофициално името му се спряга като един от физическите убийци на бившия висаджийски бос през 1995 година. След като се налага в сивия сектор, Дишков се превръща във враг №1 на друга емблематична фигура – Димитър Желязков- Очите. Кела е сред заподозрените за покушението, при което загинаха бившата жена на несебърлията и брат й. По-късно самият Митьо Очите бе замесен в атентат срещу съперника си. При него бяха убити двама приближени на Кела, а самият той оцеля като по чудо, пише Блиц.

Според запознати с разпределението на териториите край морето Пламен Дишков продължава да движи дистанционно легален на пръв поглед хотелиерски бизнес. Луксозната му вила в Ченгене скеле е нарочена за събаряне от няколко години, но чрез поредица от задкулисни ходове той успяваше да я спаси. Малко преди бягството си Кела е прехвърлил имота на името на непознато за широката общественост физическо лице. От известно време в своеобразния палат живеят приближените на Дишков силоваци, за които се смята, че отговарят за делата на бащицата си край морето.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 6381 |10.03.2011 След барбекюто на Доган бутат и "Министерството на веселбата" . 13| 5117 |10.03.2011 Бутат Догановото барбекю . 8| 4666 |09.07.2010 Безотговорно било сините да бутат ГЕРБ от 6-тия етаж . 9| 7162 |15.06.2010 Бутат оградата на боянските сараи?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads