Реклама / Ads

5| 3329 |17.03.2020

Частните болници се включват в борбата с COVID-19

.
Болнична стая
С готовност бихме приели планиране на разговори и следващи стъпки с държавните институции и Националния кризистен щаб за борба коронавирус за активно сътрудничество в борбата с новия вирус във всички сфери, в които можем да предложим квалифицирана и високоспециализирана помощ.

Това се казва в отворено писмо на частните болници в страната.

 

Ето позицият им:

 

"Най-големите групи частни лечебни заведения в страната Аджибадем Сити Клиник, Булфарма и УМБАЛ „Каспела“, които предлагат комплексна медицинска помощ в почти всички направления на медицината, се обръщаме към обществеността, за да изразим нашата готовност да бъдем полезни в момент, в който според нас е редно всички усилия и целият възможен медицински капацитет и ресурси да бъдат насочени и ангажирани там, където могат да бъдат от значение в борбата от най-висока степен на важност, пред която се изправя целия свят в момента. 

 

Ние наблюдаваме и осъзнаваме сериозността на заплахата, която се превръща в реалност и в нашата страна през последните седмици, и със сигурност не сме безучастни към случващото се. Още в самото началото на кризата изпратихме декларация до институции, медии и обществеността за готовността си да се включим в обединените усилия на държавните институции и структури и участваме активно във всички областни кризисни щабове. С цел избягване на всякакви спекулации в обществото, сега повторно заявяваме пълната си мобилизация и намерение да подкрепим Националния кризисен щаб с всичките си налични ресурси. Нашите лекари и медицински специалисти в базите, които покриват значителна част от населението на страната, вече работят в условията на извънредна ситуация, предвид откриването и разпространението на все повече заразени от COVID-19 на територията на страната и очаквания пик на заболеваемостта през следващите седмици, а може би и месеци. 

 

Бихме искали обаче да ви уверим, че можете да разчитате на нас като лечебни заведения в сферите и възможностите, в които имаме човешки и технологичен капацитет, компетентност, знания, опит и подготовка. Смятаме, че като неразделна част от здравеопазването на страната, можем да бъдем допълнително полезни, а всяка медицинска възможност, с която България разполага в момента, трябва да се има предвид в условията на пълна мобилизация за справяне с проблема. 

 

Ще бъдем наистина удовлетворени, ако нашите ресурси и възможности, желанието и призванието на нашите медицински специалисти да изпълнят максимално своя дълг към обществото, допринесат за опазване на живота и здравето на възможно най-голяма част от нашия народ.", пишат представителите на частните болници.

 

Ето лечебните заведения, които са в готовност да помогнат:

УМБАЛ „Каспела“

 

Аджибадем Сити Клиник включва:

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда,

УМБАЛ Младост 

УМБАЛ Сърдечно-съдов център,

 

Булфарма включва:

УМБАЛ „Софиямед“, УМБАЛ „Пълмед“-гр.Пловдив,

УМБАЛ „Здраве“-гр.Пазарджик,

МБАЛ „Здраве“-гр.Велинград,

МБАЛ „Проф.Д.Ранев“,-гр.Пещера,

МБАЛ „Бургасмед“

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 10 млн. евро дари Берлускони на болниците в Ломбардия 3| 2997 |17.03.2020 . Нинова: НЗОК да спре парите на частните болници, ако откажат да сменят режима на работа 6| 3343 |17.03.2020 . Хотелите на Роналдо станаха болници. Какво правят правителствена и ”звездите” тук? 24| 8054 |15.03.2020 . Кажете за броя на болниците, стига дъвкахте медсестрите! 20| 13691 |09.03.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ