Реклама / Ads
0| 2153 |16.07.2024 НОВИНИ

Чепеларе събра елита на планинското колоездене в България

.
През изминалия уикенд под връх Мечи чал, по най-дългото състезателно трасе в страната, се проведе Държавния Личен и Отборен Шампионат по спускане в планинското колоездене. В надпреварата се включиха рекорден брой от 110 участника от 14 отбора от всички краища на България.
 

Валентин Тенев от MSM Sport Team е новия национален шампион на България за 2024-та година при мъжете, а Деница Тошева от Райдърс Юнайтед успя да защити титлата си от миналата година при дамите.

 

Състезанието беше много оспорвано, а топлото и сухо време направиха надпреварата още по-трудна, защото трасето с дължина от 3500 метра, включващо множество стръмни и скоростни отсечки, корени, камъни и големи скокове, беше изключително сухо и прашно, което допълнително затрудни участниците.


.

Най-доброто време от 4:31.10 успя да постигне Валентин Тенев от MSM Sport Team. На второ място след него на 2,47 секунди въпреки технически проблем се класира представителя на Райдърс Юнайтед - Димитър Мазнейков, а на третата позиция при мъжете остана миналогодишния шампион по спускане на България – Стивиан Гатев от клуб Хоталич-Севлиево.

 

При юношите под 17 години, класирането оглави миналогодишния шампион Аспарух Соколов, а след него се класираха Венцислав Георгиев и Иван Тончев. При по-големите юноши до 18 години, най-добро време постигна Стамен Марков, втори се класира Илиян Гечев, а падане на метри от финала лиши Теодор Георгиев от шансовете за по-предно класиране и го остави на трета позиция.


.

При мъжете мастър класирането оглави Стиван Стефнов от „Gravity”, втори след него се класира Борислав Спасов, а Петър Лозев от „Свободно Измерение“ завоюва бронза в категорията.

 

При децата най-добро време постигна Чавдар Нинов от Свободно Измерение, а след него се класираха двама представители на Райдърс Юнайтед - Виктор Стоянов и Денис Иванов.

 

Челната тройка при дамите се оглави от Деница Тошева, втора се класира Нели Стоянова, а на трета позиция остана Венета Захариева, отново от клуб Райдърс Юнайтед, които за поредна година оглавиха и отборното класиране в шампионата!

 

Междувременно летния сезон в Пампорово тече с пълна сила, като всеки ден без почивка работят Велопарк Пампорово, лифтове от Туристически център Пампорово до Студенец и от Студенец до връх Снежанка, както и атракционите в курорта, а от този уикенд до 8-ми септември, включително, всеки петък, събота и неделя за туристи и колоездачи ще работи също и лифта до Мечи чал.


.

С Държавния шампионат по спускане ще бъде даден старт на серията от интересни вело събития за лято 2024. Следващото мероприятие е традиционно едно от най-големите байк събития в България и региона – Пампорово Байк Фест на 26-28 юли.


.

По време на феста ще се проведат множество интересни събития и активности, сред които голямо международно състезание по спускане, носещо точки за световната ранглиста, кръг от Детските Даунхил Серии, експо зона, както и концерт на открито на сцената на плац Студенец с популярни изпълнители и музика на живо в събота вечер, 27.07 от 19:00 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2180 |16.07.2024 Kои ще са българските евродепутати на първото заседание на новия ЕП? . 40| 7555 |16.07.2024 Паника в Русия, властите спряха информацията за срива на рублата. Китайският юан поглъща Москва . 3| 2737 |16.07.2024 Радев отново влиза в пилотската кабина . 1| 2161 |16.07.2024 Байдън: Беше грешка да кажа „на прицел“ по адрес на Тръмп

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads