Реклама / Ads
13| 3036 |01.08.2023 НОВИНИ

Червената химикалка на ГЕРБ и ДПС стои зад конституционните промени, според “Правосъдие за всеки”

.
“Правосъдие за всеки” не подкрепя предложените промени в Конституцията, обявиха на брифинг в Българската телеграфна агенция от Инициативата. От там са категорични - червената химикалка на ГЕРБ и ДПС се вижда зад проектоизмененията в основния закон.
 

“Правосъдие за всеки” за регистрирали разлики в онова, което е било изготвено от Инициативата, съвместно с “Продължаваме Промяната” - “Демократична България”, и окончателния вариант, който е предложен впоследствие. Според „Правосъдие за всеки“ с промените, които засягат главния прокурор, не се намаляват правомощията му. 

Обявиха се също и срещу промените на мандатите на председателите на върховните съдилища и главния прокурор.

 

"Някой е минал здраво с червения химикал и е обезсмислил промените за главния прокурор”, категоричен беше адв. Величков.

 

“Ние не знаем кой е авторът на тези текстове, но в моментът, в който ни бе изпратен проектът, лидерите на политическите партии спряха да си вдигат телефоните. Тези текстове са писани от ГЕРБ и ДПС. Ние държим да знаем кой е авторът на текстовете, появили се в проекта, след представянето му от ПП-ДБ”, каза адв. Велислав Величков и призова за организиране на обществен дебат относно предложените промени.

 

“Ще се противопоставим на всички, които се опитат да подменят съдебната реформа с имитация за запазване на статуквото”, категоричен беше той.

 

Величков допълни, че нищо от общото споразумение с ПП-ДБ не е било изпълнено.

 

“В момента е нула и нито една наша идея не се съдържа в проекта за промяна на Конституцията", категоричен бе юристът.

 

Той се закани, че от "Правосъдие за всеки" ще организират и протести, за да се противопоставят на съдебната реформа с имитация за запазване на статуквото.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2758 |28.07.2023 ГЕРБ поиска ПП-ДБ да оттеглят кандидатурата си за шеф на НЗОК . 20| 4056 |28.07.2023 Център за анализи и маркетинг: ГЕРБ губи София. Терзиев ще е кмет . 1| 2694 |27.07.2023 Иван Таков: За 16 години ГЕРБ-СДС направи София столица на шокиращите неравенства . 3| 2772 |26.07.2023 Изненада от Перник: Структурата на ГЕРБ ще подкрепи напусналия БСП кмет Станислав Владимиров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads