Реклама / Ads
75| 5384 |05.02.2009 НОВИНИ

Червени и ДПС бесни на Бойко Борисов, словата му в Чикаго били расистки

.
Социалистическата партия ще сезира Европейската комисия за скандалните изявления на столичния кмет Бойко Борисов, направени пред българската общност в Чикаго. ДПС и политици от други партии също атакуваха неформалния лидер на ГЕРБ.
 


Това обяви на нарочна пресконференция, завършила преди час говорителят на БСП Корнелия Нинова. Според столетницата от думите на кмета лъхал цинизъм и обида към народа. Твърденията му били шизофренични и насаждали омраза в обществото, смятат червените.
Неформалният лидер на партия ГЕРБ скандализира политическия елит у нас с откровението, че в България е останал лош човешки материал.
„Каква е основата на населението в момента – 1 милион цигани, 700-800 хиляди турци, 2,5 милиона пенсионери. Ей това е срещу ГЕРБ. Пенсионерите с цялата си глупост ги води носталгията”, разталкувал проблема в Чикаго Борисов.

boiko_chikago7.jpg снимки Вяра Йовева

Изявлениета му отвъд океана са опит да оправдае евентуален лош изборен резултат. Това обави днес по-рано в парламента зем.-председателят на ДПС Лютви Местан. В официално изявление  той определи думите на столичния кмет като проява на висикомерие и политически цинизъм.  Партията на Ахмед Доган настръхна от твърденията на лидера на ГЕРБ, който делял хората не само по етнически и религиозен признак, но вече вкарал и възрастов принцип. Словата на Борисов звучали зловещо, изречени в страна, която наскоро избра за свой президент Обама, смята Местан.
През ноември миналата година ДПС влезна в остър конфликт с Бойко Борисов, след като кметът обяви в телевизионно предаване, че приемал провеждането на Възродителния процес, но бил против методите, с които станала смяната на имената на турците пред 80-те години на миналия век. Тогава ДПС излезна с протестна декларация и сезира ръководството на Европейската народна партия, чийто член е ГЕРБ.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5740 |30.12.2008 Станишев връчва 9 „червени" стипенции на студенти . 40| 6909 |20.12.2008 Бойко Борисов е политик на 2008 година . 9| 5036 |04.12.2008 СГС глоби Бойко Борисов със 7000 лева, той не смята да ги плаща . 10| 4930 |04.12.2008 Бойко Борисов вече може да бъде официален лидер на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads