Реклама / Ads
53| 14904 |17.01.2016 НОВИНИ

Червенкова: Царя ни поднесе 2 дара - Борисов и Пеевски

.
Копринка Червенкова
Журналистката Копринка Червенкова определи по БНР премиера Борисов като „голямото недоразумение на новата българска епоха“. Този данайски дар, чиито приносител беше Величеството, мисля, че ние скъпо ще го плащаме и дълго, посочи тя.
 
Той два дара ни поднесе . Единият е Борисов, а другият е Пеевски. И двата дара дойдоха по линия на царя, каза още Червенкова.

В интервю на Лили Маринкова участваха още  проф. Ивайло Дичев и  Евгени Михайлов.

Проблемът е популизмът, който се надига в целия свят. Популизмът играе директно с емоциите на хората. Политиката на емоциите, на анекдота, на случката ни пречи да мислим рационално и да търсимрешения. Това каза по „Хоризонт“ проф. Ивайло Дичев .Нещо става със света и трябва да мислим какво правим, дали ще победим с бомби, или с примера който даваме, обобщи той. Според учения, най-силният коз на Европа е под условното приемане на чужденци

Европейският проект е под съмнение. Егоизмът надделява над общото и така, както десните партии създадоха Европа в началото, така пак десните са на път да я разбият, допълни той.

Продължаваме да живеем в едно минало несвършено време или минало несвършващо, коментира Евгени Михайлов от Движение „22 септември“. Много от нещата, които сега се случват, се коренят в това, че България не си свърши работата както останалите социалистически страни още в първите години на прехода. Според него, проблемите със съдебната власт са заложени още с приемането на Конституцията от 1991 г, където комунистическият режим не е осъден, не е залегнала и лустрацията.

Медиите, които защитават тезите на Путин и тези, които критикуват председателя на ВКС Лозан Панов, са хора, свързани, до един, със службите, смята  Михайлов.

Виждате, че в момента бившият шеф 6-то управление Димитър Иванов е професор, издател, преподавател, ментор и се явява от 2 месеца непрекъснато по медиите, за да каже колко г-н Доган е велик патриот или колко са лоши тези, които искат България да върви по пътя на своята ориентация, за която сме си сложили подписите като член на ЕС и НАТО. До един, всички офицери от ДС започнаха да излизат в медиите и да ни обясняват колко патриотична организация е ДПС, колко лоша страна е Турция и колко добра е Русия. Но никой не говори защо се появяват тези проблеми в момента. Ако се говори, това се говори в световния печат, но в България този дебат не върви.

В момента навлизаме в нов етап на развитие на технологиите и бъдещето принадлежи на термоядрените реактори, а не на потреблението на нефт и газ, коментира Михайлов.

Когато изведнъж петролът падне от 100 евро, както е разчетен бюджетът на Русия, на 29 долара, се вижда, че има някакъв проблем и някой има полза от това да се създаде конфликтна ситуация, за да се излезе от този икономически колапс. За европейците и за този свят, който разчита на производство, на конкуренция, на пазар, е много добре горивата да са евтини. Това не е изгодно обаче за този, който не произвежда нищо друго освен оръжие и полезни изкопаеми в непреработен вид.

Някой води битката за нас като местоположение, благодарение на нашата географска даденост, през което могат да минат алтернативни източници на енергия, различни от тези, с които до този момент Европа се снабдява.

Според Михайлов с излизането си в опозиция ДСБ подарява управлението на АБВ, която се държи като лоялен партньор.Единственият начин да се направи реформа в обществото е да бъде преучредено устройството на държавата, да бъде преучредена съдебната система. Това може да стане единствено чрез приемане на нова конституция , Велико народно събрание.  БСП и ДПС декларираха, че не желаят промяна на конституцията. По думите му , всички партии желаещи промяна в конституцията трябва да се явят на изборите като единен конституционен блок, за да съберат нужната подкрепа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 59| 7770 |12.11.2015 О. Герджиков: Ако ГЕРБ подкрепи Царя, той ще стане президент . 0| 5082 |05.07.2015 Царят загуби в съда, дворецът "Ситняково" остава държавен . 8| 5026 |04.05.2015 Царя няма да ходи в Москва на 9 май, било конспирация . 65| 5958 |02.05.2015 Плевнелиев смирено се опълчи на патриарх Неофит и Царя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads