Реклама / Ads
2| 3812 |05.10.2023 НОВИНИ

В ”Честно казано с Люба Кулезич” на 5-и октомври ще видите...

.
Източник: Личен архив
В четвъртък, 5-и отктомври, в „Честно казано с Люба Кулезич” очаквайте:
 

В седмицата на блокади и протести и насред предизборното ухажване на енергетици и миньори в България. Гостува енергийният експерт Илиян Василев. Той бие алармата за по-общият проблем - ще катастрофираме тежко, ако модерните ни политици в София и Брюксел не слязат на земята. Защото озъбената ни действителност май няма общо с виртуалната картина, която ни пробутват като светло енергийно бъдеще.

 

Тема с продължение - за дефицитните лекарства на България. Хронична липса, в която преживяваме пореден пик, а потърпевши са болните хора на България. В непрестанното драпане за милиардите от здравеопазване се изливат обвинения и заплахи. Картината подрежда човекът с десетилетна памет за тези проблеми, който макар и за кратко седна и в министерското кресло. Къде са решенията? Слушаме от доктор Стойчо Кацаров от Центъра за защита на правата в здравеопазването.

 

На предизборния кръстопът ви срещаме с представители на Гражданската инициатива за София - личности, доказани в своята непримиримост към уродливите обществени явления. Тези независими и свободни хора са решени да издигнат на видимо ниво гражданите в управлението и се обръщат към гласоподавателите. Ако сме съмишленици, елате да работим заедно. В студиото влизат музикантът и общественик Васил Гюров и юристът Биляна Коцакова.

 

Часове преди първото гласуване на промените в Конституцията - говори адвокат Велислав Величков от инициативата "Правосъдие за всеки". За да си отговорим на въпроса "Струваше ли си цената Пеевски в проекта за ремонт на основния закон?". Величков и колегите му от авторитетното сдружение казват, че сега критикуваният текст не трябва да бъде спиран по пътя към пленарна зала, но какво трябва да се промени преди депутатите да натиснат зеления бутон за втори път при окончателната промяна?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4539 |28.09.2023 В ”Честно казано с Люба Кулезич” на 28-и септември ще видите... . 5| 6624 |25.09.2023 Миролюба Бенатова за Хекимян: ”Малкия Бареков надмина учителя си” . 1| 4568 |07.09.2023 Тази вечер в ”Честно казано” с Люба Кулевич: Какво са свършили ”Вагнер” за ”Турски поток” и какво забравяме за ”Трактора”? . 11| 4030 |04.09.2023 Извънредно в МС - Денков: Трябва да се преборим заедно да изчезне чувството за безнаказаност на пътя /видео/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads