Реклама / Ads
0| 3107 |25.05.2022 НОВИНИ

В „Честно казано с Люба Кулезич“: Как да превърнем писаните санкции в нещо повече от бутафорни пожелания?

.
Северна Македония – нагнетяването на сюжета. Каква подкрепа търси премиерът Кирил Петков и може ли да я получи? В студиото влиза човекът, който успешно разкодира езика на дипломацията – Бойко Ноев, бивш министър на отбраната и бивш български представител в НАТО. Говорим за списъка от възможни решения в последната седмица на май, когато темата все повече изглежда като „горещ картоф“.
 

Битка за хранителната врата на Европа. Реални нарушения и стряскащи внушения за една лаборатория на „Капитан Андреево“, от която не спира да тече финансова „медовина“. Гост – Иван Христанов, зам.-министър на земеделието, изправил се в епицентъра на този скандал, от който изплуват сенките на дежурните субекти от мутренските времена.

 

Ретроспекция и хоризонт на хибридната инвазия в България. Говори социологът доц. Милена Якимова, описала в книга размерите на пропагандата и страха от ежедневните внушения. Има ли противоотрова за поне десетилетното ухапване на фабриките за тролове, чиито пропуски клишета се повтарят от най-високото ниво в държавата?

 

Непокорните – вън, ама буквално! За пристъпите на феодализъм в Техническия университет в София, чийто нов-стар ректор забрани на доскорошния си конкурент да пристъпва академичния вход. И още – ще дръпне ли държавата в автономията на ВУЗ-овете, примамвайки с 20 млн. лв. за преподавателите във висшите училища. Говори проф. Веско Панов.

 

Санкции, ама на дебела хартия. В реалността – законови пролуки. В студиото влиза журналистът от сайта OFFNews Георги Ангелов с разследването си, което илюстрира реализираните бизнес начинания в България от разведки на Кремъл и бойни другари на Путин. И така от времето на анексирания Крим. Как да превърнем писаните санкции в нещо повече от бутафорни пожелания?




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 10906 |19.05.2022 Люба Кулезич: Корабът-майка си прибра Бетина . 0| 3302 |18.05.2022 ”Честно казано с Люба Кулезич”: Откърмените нови руснаци и възловата им роля в политиката днес . 0| 5271 |11.05.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Г-н Рашков, г-н Гешев, тук ли сте? . 0| 3531 |04.05.2022 В ”Честно казано с Люба Кулезич”: Отстранен зам.-министър за проветривото ведомство на Николай Събев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads