Реклама / Ads
0| 4463 |07.06.2020 НОВИНИ

ЧЕЗ и ”Надежда и домове на децата” подпомагат уязвими семейства сдеца за преодоляване на негативни последствия на епидемията от коронавирус

.
Поемане на сметките за ток до края на годината и подмяна на стари електроуреди с енергийно ефективни са част от съвместната инициатива „Заедно можем всичко“
 

ЧЕЗ в България и „Надежда и домове за децата – клон България“ стартират „Заедно можем всичко“ – кампания за подпомагане на уязвими семейства с деца за преодоляване на негативните последствия на пандемията от коронавирус и прилагането на мерки за ограничаването й.


В рамките на кампанията ЧЕЗ поема заплащането на сметките за ток до края на годината на социално слаби семейства, чието състояние се е влошило още повече в резултат на пандемията. Семействата са от населени места в областите Видин, Враца, Плевен, София област и столицата. Част от съвместната инициатива е и подмяната на стари електроуреди, ползвани от тези семейства, с нови, енергийно ефективни.


ЧЕЗ и „Надежда и домове за децата – клон България“ обединяват усилия като партньори, за да докажат за пореден път, че ефективността от прилагането на социално отговорни бизнес практики в кризисна ситуация зависи от адекватното им и своевременно осъществяване.
Пандемията от корона вирус засегна сериозно всички аспекти на общественото икономическо и културно развитие в световен, национален и регионален мащаб. Преодоляването на негативните последствия, предизвикани от пандемията и прилагането на мерки за ограничаването й, е отговорност не само на законодателната и изпълнителна власт, а и на бизнеса, обществото и отделните граждани.


Кампанията „Заедно можем всичко“ е част от прилаганата от ЧЕЗ в България дългосрочна стратегия за корпоративна социална отговорност, чиито основни приоритети са свързани с подпомагане на местните общности, образованието и развитието на младите хора, опазването и грижата за околната среда, енергийната ефективност. До момента ЧЕЗ е подкрепила с 1 милион лева над 120 обществено полезни инициативи в тези области. В ситуация на извънредна обстановка от изключително значение за ЧЕЗ в България е навременното подпомагане на местните общности и особено на уязвимите им членове в усилията им за справяне с отрицателното въздействие на последствията от пандемията върху начина на живот, работа, обучение, социални връзки.


„Надежда и домове за децата – клон България“ е част от „Надежда и домове за децата“/Hope and homes for children, неправителствена организация, създадена от Марк и Каролин Кук през 1994 г. с цел прекратяване на практиката за отглеждане на деца в институции, намаляване на риска от изоставяне чрез развиване на набор от превантивни и подкрепящи услуги за семействата и децата. „Надежда и домове за децата“ подпомага реформирането на системите за закрила и грижа за децата в 10 страни от Централна, Източна Европа и Африка. Моделите на Активна семейна подкрепа и Областен координационен механизъм по деинституционализация, са признати от УНИЦЕФ, Световната здравна организация и Министерството на труда и социалната политика за най-добра световна практика.


От 12 години „Надежда и домове за децата – клон България“ подпомага уязвими семейства в страната чрез прилагане на модела на активна семейна подкрепа за преодоляване на семейни кризи с цел подобряване благосъстоянието и намаляване на риска от изоставяне на деца.
Информация за инициативата „Заедно можем всичко“ може да се намери на сайтовете на партньорите: www.cez.bg и www.hopeandhomesbg.com, както и във фейсбук профилите @cezelectrobg, @www.cez.bg и @hopeandhomesbg.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4273 |11.04.2020 Католическият свят посреща Великден обединен в молитва от домовете си . 0| 3649 |17.03.2020 Спират настаняванията в старчески домове както и процедурите по осиновяния . 1| 3634 |16.03.2020 „Софийска вода“ отменя всички планирани посещения на проверителите на водомери по домовете . 0| 4159 |12.02.2020 Омбудсманът: В социалните домове и затворите условията са фрапиращи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads