Реклама / Ads
Frognews
0| 3153 |07.07.2019

„ЧЕЗ ТРЕЙД“ връчи сертификат за зелена енергия на ”Дунав прес”

.
Сътрудничеството ще позволи на русенската фирма да оптимизира разходите си, като продължава енергийно-ефективната си политика

Най-големият търговец на електрическа енергия на свободния пазар в България, „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, предостави сертификат за зелена енергия на „Дунав прес“ АД, гр. Русе. Свидетелството бе връчено на изпълнителния директор на „Дунав прес“ от Десислава Алексиева, Маркетинг директор на ЧЕЗ Трейд, по време на официална церемония, която се състоя в дунавския град на 4 юли.


„Вярваме, че сътрудничеството с новия ни доставчик на електрическа енергия, „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД, ще гарантира стабилност на производствения процес и ще осигури високо качество на доставките на електроенергия, за да продължим да се развиваме като устойчива „Зелена компания“, заяви г-н Алексиев.


„Доверието на русенската печатница „Дунав прес“ е признание и отговорност за нас. Участието на русенската печатница в най-голямата балансираща група на ЧЕЗ Трейд в България ще ѝ позволи, както да оптимизира разходите си, така и да получи възможно най-доброто съотношение на енергия, произведена от различните възобновяеми източници“, каза Десислава Алексиева при връчването на документа.


Сертификатът се базира на Гаранции за произход, издадени от Агенцията за устойчиво енергийно развитие. Той гарантира, че 100% от енергията, използвана от русенската печатница, е произведена от възобновяеми източници.


„ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД е водещ доставчик на електроенергия за индустрията и бизнеса. Дружеството има 15 години опит на свободния пазар, като е доставило 27 тераватчаса електроенергия и е реализирала 2,5 млрд. лева общи проходи от продажби.


„Дунав прес“ АД е водещ производител на картонени опаковки в България. Опаковките са предназначени както за фармацевтичната промишленост, така и за опаковане на стоки за бита като ароматизатори за коли, сапуни и други, които са предимно за чуждестранни пазари. Произвежда също етикети за бира от хартия и фолио, листовки за лекарства, кутии за индустриални стоки. Печатницата притежава лиценз за печат на ценни книжа.


На 04.07.2019 г. в печатницата гр. Русе се проведе ден на отворените врати, на който бе представена най-новата 6-цветна печатна машина с 2 лакиращи секции Heidelberg XL 75 6-LYYL, закупена със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020 г.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Румен Радев връчи орден „Стара планина“ на президента на Световния еврейски конгрес 6| 3213 |10.03.2019 . Президентът връчи годишните награди в конкурса ”Доброволческа инициатива” 0| 2795 |05.12.2018 . Димчо Станев е новият изпълнителен директор на „ЧЕЗ ЕЛЕКТРО БЪЛГАРИЯ“ АД 0| 3162 |14.11.2018 . „ЧЕЗ Електро България“ АД засади първите дървета от инициативата We Do Green 0| 2947 |28.10.2018

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ