Реклама / Ads
1| 5012 |27.11.2014 НОВИНИ

ЧЕЗ се включи в проекта „Гордея се с труда на моите родители”

.
40 деца на служители на дружеството се запознаха с предизвикателствата на професията енергетик
 
ЧЕЗ отвори врати за децата на своите служители в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. В продължение на един ден 40 деца на възраст между 9 и 12 г. се запознаха с това какво работят техните родители и какъв е смисълът на тяхната работа и особеностите на професията им.

Децата посетиха подстанция на компанията в град София и научиха какво правят служителите в подстанцията, как функционира съоръжението, по какъв начин токът стига до домовете им и как безопасно да използват електроенергията в ежедневието си. Програмата завърши с посещение в Природонаучния музей.

„Професията енергетик е много отговорна. Понякога служителите на ЧЕЗ работят денонощно, в изключително тежки условия. Често техните усилия остават незабелязани, но без уменията и професионализма им, животът, с който сме свикнали, би бил невъзможен. Ето защо децата на нашите служители имат пълно основание да се гордеят с професията на родителите си“, казa Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

За втора поредна година български компании отварят вратите си за децата на служителите в рамките на националната инициатива „Гордея се с труда на моите родители“. Идеята е със специално разработени програми и игри да им покажат защо трудът на родителите им е важен.

Инициативата е на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, а целта е да бъде ежегодна и да обхване бизнеса в цялата страна. От миналата година броят на компаниите участници се е удвоил и тази есен в 24 компании ще гостуват повече от 900 деца от 8 града – София, Пловдив, Панагюрище, Гълъбово, Огняново, Девня, Русе, Пирдоп и Сливница. Начинанието се радва и на засилен медиен интерес с 18 медийни партньори: 13 национални, 2 от Русе, 3 от Пловдив.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4402 |18.11.2014 Кабинетът одобри проекта на новата Оперативна програма „Региони в растеж“ . 10| 4539 |29.10.2014 ДПС започна с три законопроекта за Възродителния процес . 17| 5040 |27.10.2014 Сидеров: 43-то НС, 43 законопроекта . 4| 4699 |23.10.2014 БОРКОР търси корупция в 110 проекта по регионалната програма „Орешарски”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads