Реклама / Ads
0| 4441 |20.04.2016 НОВИНИ

ЧЕЗ влага 2 млн. лева в реконструкция на електрическата мрежа в Cофия област

.
Ръководството на компанията запозна местните власти с инвестиционните планове и приоритетите на дружеството.
 

Ръководството на ЧЕЗ се срещна с общински кметове и техни представители на територията на София област. Домакин на срещата беше Росица Иванова, управител на София област. Регионалният мениджър на ЧЕЗ за България Карел Крал запозна местните власти с приоритетите на компанията. Сред обсъдените теми бяха развитието на инфраструктурата, както и възможностите за ограничаване на прекъсванията на електрозахранването в резултат на нерегламентирани присъединявания към електроразпределителната мрежа. С цел оптимално реализиране на инвестиционните планове, мениджърите на ЧЕЗ призоваха местните власти своевременно да съгласуват проекти с тези на компанията.

 

Изпълнителният директор на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД Петър Холаковски, заяви, че през изминалата година компанията е вложила в София област 4,5 млн. лева. В реконструкция и обновяване на съоръженията са инвестирани 1.6 млн. лева, а за присъединяване на нови клиенти са изразходвани над 1.3 млн. лева и са построени 23 мегавата нов капацитет. В София област през миналата година са изкупени съоръжения, построени от трети страни, на стойност 1.6 млн. лева. Близо 102 000 лева са били изразходвани за възстановяване на щети от кражби на енергийни съоръжения, отчете Петър Холаковски.

 

Поредицата от срещи на ръководството на ЧЕЗ с представители на местните власти в Западна България ще завърши с дискусии в областните центрове Монтана и Ловеч. Събитията са част от политиката на компанията за открита, активна и диалогична комуникация с местните власти на територията, която обслужва. Представителите на ЧЕЗ вече се срещнаха с кметовете от областите Перник, Кюстендил, Благоевград, София, Видин, Плевен и Враца.

 

От стъпването си на българския пазар преди 11 години ЧЕЗ е инвестирала близо 943 млн. лева в модернизиране и разширяване на мрежите, в подобряване на обслужването и в производство. Отделно 1.6 млрд. лева са постъпили в бюджета под формата на данъци, преки инвестиции и дивиденти, което превръща ЧЕЗ в един от най-големите участници в българската енергетика.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4260 |20.04.2016 460 лева става минималната заплата през 2017 г. . 0| 4056 |17.04.2016 ЧЕЗ влага 269 хил. лв. за присъединяване на нови клиенти през април . 0| 4374 |13.04.2016 Московски: 480 лева е заплатата на служителите на ДАИ, това е предпоставка за корупция . 0| 4686 |13.04.2016 МС дава 119 милиона лева за ремонт на пътища в Северна България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads