Реклама / Ads
1| 3970 |07.12.2017 НОВИНИ

Член на ръководството на ”Пирогов”: Болницата работи нормално, няма раздуване на администрацията

.
доц. Христо Шивичев
Имаше проблеми със заплатите, но те са от гледна точка на това, че самата болница беше и е в доста трудно финансово положение. ”Пирогов“ работи нормално. Това каза доц. Христо Шивичев от ръководството на ”Пирогов” в ефира на БТВ.
 

 Думите му са по повод продължаващите вече трети ден протести на служители на болницата. Шивачев обясни, че на медицинския съвет на „Пирогов“ е било взето общо решение да бъде отложено допълнителното материално стимулиране (ДМС) за октомври, но подчерта, че всички служители са получили основните си заплати. Целта е била да се покрият финансови искания от фирмите доставчици. Уверението на ръководството е, че ДМС, дължимо за октомври, ще бъде изплатено преди Коледните празници, каза той. За обвиненията на протестиращите, че липсват медикаменти, дори чаршафи Шивачев каза: „Осъществяваме нормална дейност, не мога да кажа, че липсват неща, с които да работим. Частично има ограничение в снабдяването, което е по-скоро като финансова дисциплина, но не и като ограничение на работата“. Той посочи, че не смята да подава оставка. „Всеки има правото да каже своите искания и да получи отговор на въпросите си.

 

В момента в „Пирогов“ тече проверка на Медицинския одит съобразно тези искания, така че ще видим какви са резултатите от нея“, каза Шивачев. Според него няма раздуване на администрацията в болницата, а се правят редица стъпки за оптимизация на дейността . Шивачев посочи, че задълженията на „Пирогов“ са около 21 млн. Според него при встъпването в длъжност на сегашния директор на болницата проф. Асен Балтов те са били 18 – 19 млн. „В момента самият Балтов е в чужбина на планиран годишен отпуск“. Гостът посочи и че това отлагане е било с цел да се избегне запорирането на сметки на болницата.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4561 |01.12.2017 Станишев инициира дебат в ЕП за членството ни в Шенген . 2| 4448 |20.11.2017 Турция преосмисля членството си в НАТО . 1| 4331 |12.11.2017 Алекс Алексиев: Единственият изход на Русия от кризата е членство в ЕС . 4| 4785 |13.11.2017 2301 лева месечно трябват на 4-членно българско семейство

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads