Реклама / Ads
39| 13793 |06.11.2019 ИНТЕРВЮ

Дани Каназирева за Фрог: Всеки има право да приема или не, че съм назначена за областен управител на Пловдив

.
Дани Каназирева Източник: БГНЕС
Всеки има право да приема или не, че съм назначена от МС за областен управител на Пловдив. Това каза пред Фрог нюз Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив“. Ето какво още обясни тя във връзка с новата й длъжност:
 

 Г-жо Каназирева, изненада ли ви предложението да станете областен управител на Пловдив?


Огромна изненада беше това. Казвам го като човек, който години наред се е борил в Пловдив. Това е знак за различно управление в града ни, в което да има баланс на властите. Най-важното е да работим за Пловдив.



Нека да излезем от шаблонното говорене. В социалните групи хората се възмущават, че сте приели предложението да станете областен управител от властта и статуквото, срещу което лично се борехте досега. Как ще обясните решението да приемете този пост?


Вижте, участваме 8 години в пълна опозиция. Пред нас имаше два избора-или да се разсърдим отново на всички и да продължим да критикуваме, или да работим за Пловдив. Ние сме единствената организация в Пловдив с ясни и конкретни решения, които пловдивчани чакат от години. От сутринта стотици пловдивчани ми се обадиха, че това е най-правилното и най-разумно решение. И че вече е време за спокойствие и работа за града и региона ни.


Не ви ли притеснява фактът, че ви издигат хората на статуквото?


За мен това е знак за промяна в начина на управление на града ни.


Това значи ли, че хората, срещу които вие се борехте, коренно са се променили за няколко дни?


Има новоизбран кмет на Пловдив с твърда заявка за ново и различно управление. Това е и човекът, който преди години също не бе съгласен с модела на управление на града ни. Доскоро Пловдив бе изправен пред две опасности-да продължи по досегашният модел или да се отдаде на носталгичния популизъм. Днес тези две опасности изглеждат преодолени.


Кой ви съобщи, че ви назначават за областен управител?


С г-н Димитров също се чухме.


Защо казвате също? Кой още ви се обади и чухте ли се по този повод с г-н Бойко Борисов?


Не, от МС ни се обадиха. Но с г-н Димитров поддържам отношения. В смисъл, че се чухме.


Как ще работите сега с кмета, с когото бяхте опоненти в предизборната кампания?


Вижте моето поведение през цялата кампания. Аз никога не съм си позволила лични обиди и нападки. Какво означава опоненти? Какво? В центъра на всичко трябва да бъде работата за града ни и за мен това е най-важното.


Гледах ваши участия и хората останаха впечатлени от вашата борбеност срещу сегашното положение. Сега, обаче говорите с нотка на съгалашателство. Промени ли се нещо за вас след като стана ясно, че имате нов пост?


Чакайте, аз ви казвам, че пред мен и организацията ми имаше две възможности- едната да се разсърдим пак на всеки и да критикуваме. Другата е да работим и каквото можем да направим за града си. Това е моят отговор.


Вие видяхте ли, че назначението ви е най-обсъжданата тема в социалните мрежи? Как си го обяснявате?


Всеки има право да приема или не. Моето мнение е това. Категорично. Градът ни има нужда от експертиза, от друг начин на управление. С уважение, с диалог и професионализъм.


Подозренията за съглашателсто между вас и управлаващите, обаче стоят на дневен ред. Как ще отговорите на тях?


Винаги съм участвала достойно във всяка кампания. И миналият път ме предложиха за председател на общинския съвет, но на другия ден не ме гласуваха.


С какво ви се иска първо да се захванете?
За мен на първо място е летище Пловдив, което е много важно да бъде вдигнато на крака.

 

Интервю на Катя Илиева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 14881 |06.11.2019 Мартин Димитров пред Фрог: Изборът на Гешев от квотата на ГЕРБ, БСП, ДПС и Патриотите във ВСС е големият въпрос . 7| 10792 |30.10.2019 Биляна Петрова пред Фрог: Чух, че до 10 бона се дават, за да те настанят в общинско жилище в София . 16| 23713 |22.10.2019 Осман Октай пред Фрог: Цацаров може да арестува Борисов, ако не се договорят . 19| 24267 |14.10.2019 Кевин Буут пред Фрог: Пеевски оглушително мълчи за контрабандата на ”Булгатабак” и финансирането на ИДИЛ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads