Реклама / Ads
4| 2996 |07.12.2022 НОВИНИ

Даниел Лорер: Борисов е различен сутрин и вечер, няма да подкрепим първия мандат на ГЕРБ

.
Даниел Лорер
Пълни глупости са, че ще подкрепим кандидатурата на ГЕРБ за премиер. Групата около Лорер е от 53-ма, а не от 12 депутати. Няма опасност никой от нас да подкрепи първия мандат на ГЕРБ. Опитват се да ни опаковат в различни комбинации - Даниел, Кирил, Асен, Лена.
 

Това каза депутатът от ПП Даниел Лорер в “Честно казано” по Евроком.


Това е само началото, ще видим много повече от това. те коментират лични истории, само, за да дискредитират. Тази единност на парламента, която беше, повече никога няма да се върне. Парламентът изглежда по друг начин. Промяната донесе откритост на дебат и аргументи. И новите сили имат открита трибуна, за да  тръгнем най-после да се развиваме. 

 

Убедени сме в принципите за борба с корупцията. Това не се харесва на силите на статуквото и целта е да ни очернят. Има съдебни искове, Кирил Петков заведе поредния срещу Бойко Борисов. Не очаквам съдебните процедури да решат проблема. 

Доста бързо открихме най-големите злоупотреби  начело с магистралите и язовирите. Всички тези разкрития стигат до един проблем - няма кой да осъществи съдебното преследване. Докато прокуратурата не си върши работата, а мълчи, единствената присъда беше на една районна кметица. Докато това е ситуацията, никъде няма да напреднем. Трябва да се занимаем с важните закони, които сме входирали. 


Ние технически сме готови за Шенген. Но правосъдието у нас не е на ниво. Затова се наложи от Европа да ни го кажат в прав текст. ПП бе активен партньор на Европа, за да започнат да ни вярват. Епохата ГЕРБ имаше 12 години, за да убеди Европа, че ние наистина искаме да хванем престъпниците.

 

Борисов е различен сутрин и вечер, няма как сериозно да се отнасяме към тях. Не приляга на президентската институция, той трябва да обединява, да е на всички. Когато започне да дава унизителни квалификации, това не му приляга. Наблюдаваме добра координация между ГЕРБ и президентството, което показва, че мислят по един и същи начин.  В служебното правителство се преназначават кадри от предишни администрации. 

 

Войната извади на показ неща, които не бяха ясни. Тази война позволи на обществото да започне да отделя нашата дългогодишна любов към Русия от Путин. Путин превърна Русия в пълна диктатура. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3124 |07.12.2022 ПП отговори на Борисов: Видя се кой остави „Лукойл” години наред да не плаща данъци в България . 9| 3414 |07.12.2022 Борисов видя нова коалиция - “Лукойл” . 14| 9637 |07.12.2022 Явор Божанков: Борисов е нещо като “луд с картечница”, дори не си дава сметка, че дразни хората . 5| 3526 |07.12.2022 Стоян Михалев, ДБ: Договорил ли е Борисов с Ердоган кабинет с ДПС?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads