Реклама / Ads
0| 3104 |11.05.2022 НОВИНИ

Лорер: Не знам дали коалицията скърца. Движи се на различни скорости по различни въпроси

.
Даниел Лорер Източник: bTV
Не знам дали коалицията скърца. Движи се на различни скорости по различни въпроси. Това каза в ефира на bTV министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер.
 

„Въпросът за правовата държава е този, който наистина ни обедини. Това е въпросът, който наистина ще тласне България напред, ако ние можем да изчистим наслоилата се от 10 години корупция, да създадем рамка на закона, която да работи за всички. Тогава България наистина ще разцъфне. Това е истинската тема, по която четирите партии в коалицията трябва да работят най-активно“, смята той. 

 

„Имаме много сериозна инфлация, породена от инвазията на Путин в Украйна“, коментира още Даниел Лорер. По думите му основно има инфлацията на цените на енергоносителите, която води до инфлация на всичко останало. Той увери, че правителството работи по антиинфлационния пакет от мерки, който да подпомогне и най-слабите сред българското население.


За визитата на премиера Кирил Петков в САЩ и договорените доставки на втечнен природен газ министърът коментира, че тепърва предстои да бъдат уточнени детайли.

 

„Предполагам, че много скоро ще чуем и детайли по сделката. Разговори се водят не от вчера и днес. Всички работят не само за една по-добра цена на газ, но и за българската икономика. Мисля, че съвсем скоро ще имаме конкретни числа. Това, което чух от премиера днес е, че се говори именно за американски газ, който ще бъде по текущата цена на „Газпром“, отбеляза Лорер.

 

Той коментира и случващото се в транспортния бранш. Според него в случая има две страни: „Ние трябва да постигнем разбирателство, защото българската икономика трябва да се движи. От друга страна българското правителство не може да приеме извиване на ръце, когато някой казва оставка, когато някой иска преференциални условия, без да е съобразено със социалната ситуация в страната и общата икономическа обстановка“.

 

По думите му, когато някой иска преференциално намаляване на тол такси, това е извиване на ръце.

 

Според министъра някои от превозвачите са готови да продължат да преговарят с правителството: „Нека ресорните министерства движат този процес. Аз съм убеден, че те в крайна сметка ще намерят начин за диалог с превозвачите“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3380 |10.05.2022 Рена Стефанова към Гешев: Дали не е проявено специално отношение към мен? За къщата в Барселона и за кюлчетата питам . 0| 3179 |10.05.2022 Даниел Лорер: Седем търговски банки ще дават кредити на малки и средни предприятия . 0| 3213 |09.05.2022 Дрон боядиса Паметника на съветската армия в цветовете на украинското знаме . 0| 3141 |07.05.2022 18 са пострадалите при експлозията в Мадрид

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads