Реклама / Ads
40| 7722 |11.09.2014 НОВИНИ

Даниел Митов: Ние сме мишена на „Ислямска държава”

.
България ще изпрати боеприпаси и друга военна помощ за Кюрдистан и трябва да се мисли за стратегия как „Ислямска държава” да бъде унищожена. Това каза външният министър Даниел Митов по БиТиВи.
 

 Според него по-големи са рисковете да оставим „Ислямска държава” да се разрасне. Всеки, който не мисли като тях е враг. Те се финансират от производство на петрол, много от бойците имат европейски паспорти. Ситуацията е много сериозна. Ние сме мишена на „Ислямска държава”. Затова я наричат за халифат на ужаса, припомни Митов.

 

Той коментира и темата за назначаването на  Кристалина Георгиева за зам.-председател на ЕК. Тя свърши страхотна работа. За нея се говореха само суперлативи. Винаги от нея сме получавали позитивни мнения за нейната работа и това си е нейна заслуга. Тя практически ще се явява  финансов министър на ЕС. Огромна отговорност е. Така може да помогне да  преодолеем дефицита по отношение на измамите. Тя ще отговаря за ОЛАФ. Ние губм пари от ЕС, защото не можем да се справим с измамите.

 

Даниел Митов призна, че външно министерство е дало съществен принос за да се пренапише „Визия 2020”. Трябваше да се дефинират кризите по малко по-различен начин. Трябваше да се каже, че опасностите идват от конфликтите. Позицията на България е, че подкрепяме суверенитета на Украйна. И ЕС имат ясна позиция. Десдтабилизацията в Източна Украйна създава опасност за енергийнните доставки. Надявам ,че че няма да останем през зимата без газ, на не трябва да се допускат неприятни неща. Утре очаквам да се стигне до споразумение, че енергийните доставки няма да спрат през зимата. Русия дестабилизира Източна Украйна и това нещо трябва да спре. Винаги трябва да сме внимателни към опасности като конфликта в Близкия Изток.  Според Митов санкциите са инструмент, който цели да промени поведението на Русия в конфликта. До момента има доказателства, че Русия започва да взема друга страна, имайки предвид подписаното примирие, категоричен е министъра. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7131 |21.08.2014 Барети пак объркаха мишената . 29| 5657 |18.06.2014 Даниел Вълчев запя нова песен: Имаме и общи политики с ГЕРБ . 19| 5441 |27.05.2014 Даниел Георгиев напусна ПГ на ГЕРБ . 69| 5616 |22.05.2014 ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията, гони го от парламента

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads