Реклама / Ads
0| 3162 |11.12.2020 НОВИНИ

Даниел Вълчев: Борисов се превърна в шофьор на нелегално такси

.
Не очаквайте реформа. Правителството е в много тежък уплах. Борисов няма настроение за ния неща. Той се е превърнал в шофьор на нелегално такси - върти волана, обяснява някакви неща на разни хора. Няма лидерство. Когато морето е тихо, всеки може да стои на мостика. Когато е бурно обаче, важно е кой е там.
 

Това заяви пред bTV деканът на Юридическия факултет в Софийския университет и бивш просветен министър Даниел Вълчев. 


Той определи дебата за нова Конституция като откровена подигравка.


"Някой е посъветвал Борисов, че това е начинът да прескочи критичните месеци покрай протестите. Направи го от уплах. Това беше откровена подигравка и всички го разбраха. Изгласуваха го, докато щаба говори за мерки и това беше…", посочи Вълчев. 


Бившият просветен министър коментира и с притеснение хаоса около управлението на здравната криза и въвеждането на противоепидемичните мерки. Според него липсват ясни критерии и логика. 


"Дискотеките работеха без ограничения, когато университетите бяха затворени. Бинго залите и казината работеха без ограничения, когато училищата затвориха. Правителството показва тотална липса на разумни приоритети при прилагането на мерките. Пълната липса на непредвидимост, тоталното незачитане на нормални приоритети лично много ме притеснява. Непредвидимостта започна да придобива страховити размери. Не мога да разбера как на 21 ще има нови мерки - било то нагоре или надолу, но никой не казва какви са критериите за това", коментира Вълчев. 


Той коментира и предложението за независим прокурор, който да разследва главния прокурор: 


"Има трима бивши главни прокурори. Те в момента нямат имунитет. Защо някой не ги разследва? Проблемът е друг. Това е тежестта и мястото на прокуратурата в процеса. Не може да пускате записи, без разрешението на съда… Не се вглеждаме в прагматичните неща, които биха довели до относително добър резултат. Нищо няма да се случи. Объркахме системата на наказанията - като се случи нещо, веднага вдигат наказанието. В момента шофьор се наказва по-тежко ако блъсне пешеходец на зебра, отколкото ако помете спирка с хора. Разбалансирали сме цялата система, но не се занимаваме с това, а с някакви много големи неща, които ни се виждат важни. Не очаквайте реформа. Правителството е в много тежък уплах. Борисов няма настроение за тия неща. Той е като шофьор на нелегално такси. Няма лидерство. Когато морето е бурно, важно е кой е на мостика".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 166| 24984 |13.12.2020 САЩ спират гордостта на Борисов Балкански поток, в София цари тишина . 4| 5431 |12.12.2020 Ченалова: Времето изтича и ако не впрегнем заедно умовете, идеите, силите и волята си, Борисов ще остане . 12| 17634 |12.12.2020 Борисов, Доган и Пеевски осигуряват на Ердоган умираща България. Той ги поздрави . 1| 3786 |12.12.2020 Ердоган похвали Борисов във видеозапис пред актива на ДПС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads