Реклама / Ads
5| 6776 |23.06.2020 НОВИНИ

Даниел Вълчев: С маски, без маски, отваряне, затваряне - не е добре тази работа

.
Даниел Вълчев
Разбирам, че правителството е в тежко положение. Много трудно е да вземаш решения, които засягат хем интересите на хората от гледна точна на здраве, хем интересите им да се развият бизнесът им , животът, така както те са си го планирали. Не лесна тази работа, но моят настоятелен съвет е: Който и да взима решения, нека да не ги променя през няколко дена.
 

 Този коментар направи в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“ проф. Даниел Вълчев, ректор на Юридическия факултет на Софийския университет и бивш министър на образованието по повод мерките за ограничаване на коронавируса и връщането на задължителното носене на маски на закрито.Постоянните промени изключително много уморяват, отбеляза Вълчев:

 

„С маски, без  маски, отваряне, затваряне  - не е добре тази работа. В крайна сметка трябва да се понесе тази отговорност. Правителството е решило, че трябва да разхлаби мерките, мисля, че такива са и очакванията на обществото, откровено казано.

Проблемът не е в това, че някой ще бъде глобен. В крайна сметка, като не се спазват правилата, нека да бъде глобен. Въпросът е да не се окаже, че в четвъртък ще има нова заповед, която пък маха задължението. В събота нова заповед, което пък еди какво си…. Това е, което обърква хората според мен“.

 

Проф. Вълчев коментира и добрата новина, че всички PCR тестове за коронавирус на студенти, служители и преподаватели от Юридическия факултет на Алма матер, контактни на диагностицирания с Covid-19 преподавател Янаки Стоилов, който е член на Националния съвет на БСП, са отрицателни:

„Да се пошегувам – мога да кажа, че лявото не е толкова прилепчиво, както мислехме дълго време“, отбеляза деканът. Той посочи, че се вземат всички противоепидемични мерки, спазва се дистанция във факултета и университета, форматът на изпитите не е променян и изпитната сесия върви нормално:

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 7813 |22.06.2020 Даниел Смилов: Борисов и да остане на власт, ще бъде в слаба позиция . 10| 8963 |18.06.2020 Проф. Даниел Вълчев: Стигнахме дъното, ще продължим ли да копаем?! . 30| 6692 |11.06.2020 Даниела Дариткова: Нинова да предизвика вот на недоверие, не да обикаля по села и паланки . 9| 7477 |01.06.2020 Даниел Смилов: Изнесеното от Васил Божков заслужава разследване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads