Реклама / Ads

 

14| 5665 |17.05.2020 НОВИНИ

Проф. Даниел Вълчев: Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите

.
проф. Даниел Вълчев
Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с ясен или неясен бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а след това държавата му се отблагодарява с по-леко кредитиране, обществени поръчки... Това е едно нетрайно положение и трябва да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите.

Това заяви пред БНТ проф. Даниел Вълчев - декан на Юридическия факултет в Софийския университет и бивш министър на образованието.


"Истината е, че по отношение на джирата и прехвърлянето на поименни акции, какъвто е случая, има едно несъвършенство в закона - джирото е уредено, традиционно като едностранна сделка, която няма нужда от кауза. Съдебната практика преодоля тези разбирания и има решения. В този смисъл г-н Борисов по-скоро не е собственик на акциите. Причина за това е, че за разлика от определена едностранна сделка, с акциите не е точно така. Можеше да се съобщи много късно за това, да възникне проблем, че Борисов не ги е декларирал. За да защитиш онзи, който не е знаел, най-правилното би било джирото да е двустранна сделка", коментира още бившият образователен министър.

 

"Големият въпрос е как се финансира българския спорт и в частност футбола. Намира се един богат човек с ясен или неясен бизнес, вменява му се да поеме финансирането, а след това държавата му се отблагодарява с по-леко кредитиране, обществени поръчки... Това е едно нетрайно положение и трябва да има ясни правила. Правителството ще се погрижи за “Левски”. Няма друг шанс в годината преди изборите", обясни проф. Вълчев.

По думите му положението с хазарта у нас в момента не се позволява в сериозните държави.

 

"Няма значение дали е Божков, или е друг - ако това се запази, няма да се предпазим от последващ подобен случай", обясни проф. Вълчев.

 

Той заяви, че не знае дали сегашният финансов миниснтър Владислав Горанов ще запази поста си.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 2| 5938 |15.05.2020 До седмица отварят детските градини, обеща проф. Кантарджиев . 3| 4752 |14.05.2020 Проф. Гергова: Спасяваме туризма само с безплатни шезлонги. Нито дума за историческото ни наследство . 3| 4449 |13.05.2020 Проф. Аргирова: Навлизаме във важен период, личната отговорност е на първо място . 23| 32616 |11.05.2020 Проф. Дамян Попхристов: Сбъдват се пророчества на богомилите. Заобичахме вещите повече от хората

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ