Реклама / Ads
14| 7254 |19.05.2016 НОВИНИ

Д-р К. Данов за Фрог: В Александровска болница посягат на медперсонала

.
Много лъжи се изрекоха от ръководството на „Александровска болница” както по отношение на тормозените сестри, така и по отношение на лекарката, принуждавана да изготвя документи с невярно съдържание. По наш адрес също имаше спекулации. Това заяви пред Фрог нюз д-р Камен Данов, от Медицинска федерация „Подкрепа”.
 

От „Александровска болница” лъжат, че ние сме участвали в проверката за тормозените медицински сестри, които вече не работят в отделението по Гастроенторология. Наш оторизиран представител, който да е член на ръководството на синдикалната секция, на секретарите или на централното ръководство, категорично няма.

 

Според сигналите на сестрите, по време на проверката те не са били изслушани. Една от сестрите е казала, че началникът на отделението по Гастроенторология физически  е посегнал на служител на болницата. Отговорът на един от членовете на вътрешната комисия е бил: „Ако и вие сте 120 кг, никой няма да ви посегне.” Това е безумие и по тозин начин комисията не трябва да работи. Ние оспорваме всички констатации на комисията.

 

На пресконференция на Александровска болница се твърдеше, че  лекарката, която се е оплакала, че е била склонявана да състави документ с невярно съдържание, не го е направила и случаят е бил проверен. Случаят обаче не е бил разследван. Такъв документ не е бил изготвен, тя е отказала да го направи. Лекарката се оплака, че след този случай отношението към нея е било променено. За да се разбере дали са проверени твърденията й, е трябвало да бъдат извикани свидетелите, които са посочени. Нито те са извикани, нито тя самата е разпитана.

 

Лъжите не спират дотук. Във вестниците „24 часа”  и "Труд" са изнесени твърдения, че аз или член на ръководството на Медицинска федерация „Подкрепа” сме кандидатствали за изпълнителен директор на Алексанровска болница. Категорично заявявам, че през последните 10 години никой от нашата федерация не е кандидатствал в нито едно лечебно заведение у нас. Това е нагла лъжа, която цели да манипулира хората.

 

Твърди се, че секретарят на секцията д-р Андрей Котев е участвал в конкурс за началник на отделение в „Александровска болница”. Той обаче не се е явявал, не е представял документи и не е бил на събеседване за такава длъжност в болницата. С тези лъжи се цели той да бъде дискредитиран. Моля да бъда потърсен от ръководството на болницата, за да решим проблемите, завърши д-р Данов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 9634 |19.05.2016 Здр. Евтимова пред Фрог: Преписвачите-ден дявол, цял живот нищожество . 75| 19320 |19.05.2016 Само във Фрог: Разследват шефовете на полицията в Добрич за връзки с ДДС измамници . 1| 4717 |19.05.2016 Първо във Фрог: Нагъл обир в читалище ”Младост” . 8| 8994 |18.05.2016 Д. Божилов за Фрог: Пеевски окрупнява активи и пере пари с фирмите, взети от майка му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads