Реклама / Ads
6| 14296 |04.05.2017 НОВИНИ

Държавата удари Спас Русев! Провали се сделката му за „Виваком“

.
Лагерът на Спас Русев, Милен Велчев и руската банка ВТБ претърпя нов провал в опита си да овладее контрола над „Вива Телеком България“. Това е дружеството пряк собственик на Българската телекомуникационна компания (БТК).
 
„Вива Телеком България“ е ключово дружество по веригата собственост на БТК и управлението му вече 8 месеца е обект на опити за превземане от лагера на Спас Русев и Милен Велчев. Те искат смяна на управителите, промени на седалището му и куп други изменения.

В последния месец стратегията на дуета е да разпръсква исканията си за промени по партидата на „Вива Телеком България“ в отделни заявления. Целта на упражнението е, че дори да има отказ от Агенцията по вписванията, както се случва най-често, този отказ може да бъде обжалван в съда и при положителна развръзка вписването да бъде прокарано.

И стратегията е била близо успех. В последния работен ден преди дългата ваканция съдията от Софийски градски съд (СГС) Мария Вранеску се произнася в полза на Русев и Велчев в оспорването им на няколко отказа от АП за вписване на нови управители във „Вива Телеком България“. Веднъж видели положителния резултат адвокатите на Велчев и Русев веднага инициират пред ТР опит за вписване на промените. За зла участ обаче, може би в бързината за вземане на правилното решение, съдия Вранеску е допуснала фактическа грешка в решението си. Общо взето в него е сгрешено почти всичко, което е можело да бъде сгрешено. Оказва се, че съдът е издал решение, а не определение, и че то не може бъде обжалвано пред апелативен съд.

Още във вторник съдия Вранеску поправя пропуските си. Всичко това обаче е напразно, защото Агенцията за приватизация вече е издала отказ от публикуване на промени по партидата на „Вива Телеком България“. А освен това по искане на люксмебургската компания „ЛИК телеком“, контролирана от руснака Дмитрий Косарев, който оспорва всички действия на Русев, Велчев и ВТБ, друг състав на СГС спира заявените за вписвани промени по партидата.

Transmedia.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4086 |02.05.2017 ОС във Варна даде на държавата акциите си от Пловдивския панаир . 3| 6512 |01.05.2017 Спас Ташев: Путин подкрепя Груевски . 4| 4895 |26.04.2017 Прокуратурата удари и НЕК . 0| 4079 |20.04.2017 Антимафиоти удариха банда лихвари от Вършец

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads