Реклама / Ads
5| 8074 |27.05.2021 НОВИНИ

Дъщерята на бившия шеф на ДАНС - без нужното образование, но с работа в БНБ

.
Александрина Георгиева Източник: Facebook
Дъщерята на бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев работи в най-важното управление на БНБ Банков надзор. Същото, което в момента бави смяната на борда на държавната Българска банка за развитие. Същото, което е изпуснало скандалните кредити, огласени от новия министър на икономиката. Това откри вестник „19 минути„, който е използвал за повод разкрития във Фейсбук от страницата на Александрина Георгиева.
 

В управление "Банков наздор" от януари работи дъщерята на прекаралия 6 години като шеф на Държавната агенция Национална сигурност, преди това заместник-министър на вътрешните работи при Цветан Цветанов, а между тях – бордовик на столичния Метрополитен ЕАД Димитър Георгиев.


Още по-странно е, че Александрина е назначена в банката като експерт през 2016 г., както сама е написала с гордост на своята стена във Фейсбук. Тя започва образованието си в единствения упоменат от нея университет Нотингам Трент през септември 2015 г. А го завършва, след като вече е назначена и то в отдел Човешки ресурси на БНБ – през юли 2017 г.


С каква квалификация незавършилата студентка попада в националната ни банка, която още пази титлата Народна? Александрина сама е записала предишния си опит – шафнерка, или ако повече ви харесва – стюардеса, на борда на автобусите за турове Хемптън Джитни.


Освен влияние върху най-богатите българи и чуждите финансови институции, позицията в БНБ носи и други приятни плюсове – огромна заплата над 4000 лв. (кметът на София получава 2900 лв. или 34 800 лв. годишно), като тя се получава не 12, като на кмета, не 13, а 20 (ДВАДЕСЕТ) пъти годишно.


Колко точно пари взема Александрина, по каква причина е назначена без изискваното по закон образование, каква нейна квалификация е насочила именно към нея вниманието и за какви заслуги е.

 

Но въпросите все повече ще тежат, защото Александрина не е единствената от видни семейства, свързани с досегашната власт на сладки позиции в Българската НАРОДНА банка!

 

Важно е да се знае, защото първата работа на новия парламент ще бъде да избере и нов шеф на БНБ – мандатът на сегашния Димитър Радев изтича през юли.

 

От вестника са попитали и същите неща за кариерното наместване и развитие в БНБ на:

 

– Живка Добрева, съпруга на бившия икономически министър Делян Добрев, депутат от ГЕРБ в 41-вото, 42-рото, 43-ото, 44-ото и последното 45-о Народно събрание, станал най-известен с Кумгейт. Освен над 100 млн.лв. от саниране, семейните фирми на първата му братовчедка бяха включени от най-престижното немско издание „Шпигел“ и в мегаскандала за корупция с маски, който 3 месеца тресе Германия.

 

– Боряна Ненкова-Савчева, дъщеря на председателката на Комисията за защита на конкуренцията Юлия Ненкова (чийто мандат беше удължен в последните дни на мнозинството на ГЕРБ в 44-ото НС), бивш зам.-кмет по правните въпроси и сестра на депутата от ГЕРБ в 5-те последни парламента Александър Ненков.

 

Българският политик Георги Кадиев публикува скрийншот от профила на Александрина Георгиева във Фейсбук, който ясно показва кога е започнала работа в БНБ.

 

"Нямам нищо против момичето. Дори е похвално, че не се е срамувала от работа като шафнер в автобус. Но имам против това, че е заела мястото на някой друг, по-образован, но без татко в ДАНС.  Имам против това, че сега ДАНС е задължена на БНБ и особено на "Банков надзор", които виждаме как надзирават и КТБ, и ББР.  Едните пазят националната ни сигурност, другите банковата ни сигурност.
По-добре без тях", коментира той в своя профил в социалната мрежа.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3574 |27.05.2021 Радев: Огромен проблем виси над националната ни сигурност, когато ДАНС обслужва определени партии и личности . 3| 5968 |27.05.2021 Методи Андреев: ДАНС политически е обслужвала задкулисието – Делян Пеевската държава, държавата на Доган и Борисов. . 11| 14965 |27.05.2021 Илиян Василев: Ще изнеса информация как ексшефът на ДАНС е прикривал руски агенти . 3| 3496 |27.05.2021 Правителството публикува мотивите за отстраняване на шефа на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads