Реклама / Ads
0| 2744 |30.03.2022 НОВИНИ

МС дебатирал енергийната сигурност. Кабиентът увери - газ ще има

.
Газ ще има. Поредното уверение дойде от говорителката на кабинета Лена Бориславова, която брифира журналистите за решенията след редовното заседание на Министерския съвет.
 

Алтернативните доставки могат да бъдат през Гърция, повтори Бориславова. По думите й България завършва интерконектора и от там има "голям капацитет, който може да се усвои, за допълнителни доставки на азерски газ". През връзката с Турсия могат да бъдат добавени допълнителни количества от други държави, които не са Русия.

 

Правителството е в постоянен контакт с азерската страна, но не е ясно кога ще бъде посписан нов анекс към договора и дали такъв ще има.

 

Бориславова не потвърди дали доставките на руски газ по сегашиня договор са платени до 31-ви март. Въпросът не е бил обсъден на заседанието на кабинета.

 

А иначе - държавата ще отпусне допълнителни финансови средства за семейства, чиито деца не са приети в детски градини, обяви Лена Бориславова. От тях 823 000 лева ще бъдат преведени на Столична община и около 4000 лв. на община Пловдив.

 

До 15 април се удължава срокът за регистрация на украински бежанци, желаещи да се ползват с временна закрила у нас.

 

Законът за колекторските фирми е бил приет от Министерския съвет, обяви на свой ред министърът на икономиката Корнелия Нинова.

 

"Вярваме, че с него решаваме един също дълго отлаган проблем - многогодишният тормоз върху хиляди потребители. Радвам се, че правителството демонстрира политическата воля и категоричността да решим този проблем като още днес този закон ще тръгне към Народното събрание. Законът е консултиран с четирите партии в управляващото мнозинство, с множество потребителски организации, с омбудсмана, направихме широко обществено обсъждане", допълни тя.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3274 |15.03.2022 България ще намали енергийната зависимост от Русия с ⅔ до края на годината… ако се наложи . 0| 5657 |10.03.2022 Енергийният експерт Хр. Казанджиев: Дойде часът на истината за енергийната политика на Европа . 7| 2834 |24.02.2022 Джонсън: Няма да отместим поглед. Русия я чакат сериозни санкции. Европа да прекрати енергийната зависимост! . 3| 3946 |24.02.2022 Керемедчиев: Засега няма риск от Трета световна, но енергийната криза ще почука на вратата ни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads