Реклама / Ads
36| 8498 |15.10.2020 НОВИНИ

Дебатите в НС - от “ Корнелия, покани Борисов на кръчма” до “Цвета е петно за парламента”

.
Бойко Борисов целува публично Цвета Караянчева, наречена в записа ”проста кърджалийска п..ка”
Дебатите в парламента дали Цвета Караянчева трябва да напусне поста на председател противопоставиха позициите на ГЕРБ с тези на БСП и ДПС. Ето какво казаха лидерите по темата:
 

Мустафа Карадайъ от ДПС бе категоричен: "Караянчева е олицетворение на ГЕРБ: Агресивно държание, арогантно поведение, остър тон.  Следващото народно събрание и следващият кабинет няма да са същите заради такива като г-жа Караянчева”.


Лидерът на БСП Корнелия Нинова припомни: “Мотивите за исканата оставка са поне пет. Те са непознаване на Конституцията и правилника на народното събрание, нарушаване на принципа на разделение на властите и контрол на законодателната над изпълнителната власт, грубо нарушаване на правилника на НС - важни законопроекти, внесени от БСП с месеци не се гледали, каза лидерът на БСП. С думи, поведение и самооценка Цвета Караянчева слага петно върху парламента, каза още Нинова и припомни репликата "Ходи пеша, бе".


Минаващата за острие на ГЕРБ Десислава Атанасова се хвърли на амбразурата в защита на Караянчева:  „Бъдете внимателни какво, как и къде произнасяте. Г-жа председателят на Народното събрание е пръв сред равни. Ние сме избрани чрез пряк, демократичен избор. Г-жа председателят е избрана от групите, които подкрепят мнозинството", коментира тя.  


Вежди Рашидов от ГЕРБ реши да атакува Нинова: “Г-жо Нинова, стига с тази любов към Борисов Какво е това искане да дойде в парламента? Поканете го в някоя кръчма и си говорете по български. Премиерът не е на повикване. Дебатът днес трябва да е за отзоваването на Елена Йончева. Дотам го докарахте, всички да се срамуваме. 

 

Хамид Хамид от ДПС се обърна към Караянчева с думите: „Уважаема г-жо кърджалийска мъченица“. Той разказа хронологично за сигнали, постъпили в НС за несъвместимост на зам.-председател на ЦИК за заемания пост, което е основен мотив на ДПС за искането за оставка. „Само с думата "кърджалийска" не сме съгласни в определението на премиера от записа. С всичко друго сме съгласни.

 

Гербаджията Красимир Ципов пък скочи: "Цвета Караянчева ще бъде председател на Народното събрание до март", след което се обърна към съпартийката си с думите:  "Получавате подкрепата на много български граждани - и тази подкрепа не е от граждани, които симпатизират на управляващото мнозинство. А това е така, защото от първия момент на избирането ви вие посещавате и малки, и големи населени места, за да говорите с хората, за да чуете техните проблеми и да предложите решения".

 

В защита на Караянчева бе и  Славчо Атанасов от ОП. "Тя не е откраднала нито една стотинка от държавата за разлика от други, които на 28 години станаха приватизатори".  Във връзка с грубостите на премиера Бойко Борисов към шефа на парламента като жена, Атанасов допълни: "Нека да знаем за какви географски ширини говорим – не сме нито Англия с 400 години демократични институции, нито Франция. От тази свещена трибуна са се изказвали какви ли не груби неща." Сринатото доверие към Народното събрание според него не било прецедент - при Жан Виденов и Иван Костов падало до 6 процента", подчерта той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 36| 7771 |04.10.2020 Георги Любенов покани ”отбрани анализатори” да говорят за протеста . 29| 5309 |04.09.2020 Президентът покани на среща гл. секретар на МВР и шефа на ДАНС . 6| 5357 |17.08.2020 Настимир Ананиев: Волт изпрати протестно писмо до председателя на Европейския парламент и го покани на протестите в България . 20| 6219 |20.07.2020 Във вторник гласуват вота на недоверие, дебатите продължиха два часа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads