Реклама / Ads
15| 6880 |09.02.2022 НОВИНИ

Г-н Дечев бил ли е преследван от глутницата на мафията или просто опитва да ни анестезира?

.
Емил Дечев Източник: БГНЕС
Възможно е процедура за отстраняване на Иван Гешев да бъде стартирана при следващия състав на ВСС. Съдиите, прокурорите и следователите, които ще избират новите членове на ВСС, трябва да задават на кандидатите и въпроса дали биха гласували за предсрочното прекратяване на мандата на главния прокурор.
 

Това обясни в интервю за БНР новият заместник-министър на правосъдието Емил Дечев. И още приказки все от този род изговорил г-н Дечев.

 

Да дочакаме пролетта, да мине лятото и отпуските по морето, пък наесен ще му мислим. Евентуално, щото може дотогава нещо друго да се случи, нали? Това ни съветва новият зам.-министър.

Оставам с впечатлението, че не си е говорил с министър Йоданова, защото тя май има съвсем други намерения и те не са свързани с "в очакване на Годо"...

 

Няма да споря с г-н Дечев по юридическата част на казуса с главния прокурор Иван Гешев, но има една друга, не по-малко важна – обществената и моралната. Има и статистика за ударилото дъното доверие към съдебната система през последните години.

 

Имам усещането, че зам.-министърът няма понятие какво означава да бъдеш преследван от глутницата на онази власт. По принцип може и да има, но реално - не. Не са му повдигали обвинения едно след друго по-абсурдни, нито са подбирали удобни прокурори да свършат една "черна" работа. Да не говорим да са му запорирали сметки и имущество, въпреки произнесено решение на ВАС, че обвиненията са абсолютно несъстоятелни и неподкрепени дори от едно доказателство. В реалния живот това се случва по-често, отколкото г-н зам-ът предполага.

 

Дали десетките свидетели и редови граждани, които лежаха месеци и дори години в арестите са склонни да чакат „кога ще цъфнат налъмите“ – прощавайте за израза – за да тръгнем по пътя към справедливостта?

Въобще, замислял ли се е г-н Дечев, колко съдби са съсипани и колко семейства и бизнеси разтурени от специалните действия на прокуратурата? Само защото определени хора са били неудобни на мафиотизирания режим допреди месеци.

 

Не, г-н Дечев, не става така промяната. Така се „тупа топката“, за да се даде време за замитане на следи, прикриване на престъпления, извършване на нови, саботиране на опитите за промяна и прочие лошотии. Вашето предложение си го… дръжте за вас. През 2020 г. 78% от българите са заявили, че Гешев не трябва да е главен прокурор. Имаше протести, ако сте забравили. Този факт никакво значение ли няма?

 

Много е просто: Ако човек иска да работи за обществения интерес го прави и дава всичко от себе си. Това е мисия, а не костюми, служебни автомобили и бонуси, които плащаме ние.

 

Колеги на Дечев казват, че е смел и свободолюбив човек. Очевидно не и по отношение на смяната на главния прокурор…

 

И да, припрян и ядосан съм, защото ми омръзна да слушам как нещо не може да стане или поне не сега… Сит на гладния не вярва, - е казал народът. Колко пъти трябва да се спъваме в тази мъдрост, за да я проумеем?  

 

И още нещо. Ако вие, г-н Дечев не ги махнете час по-скоро, те ще ви махнат със сигурност. Безцеремонно и брутално.

 

Огнян Стефанов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4059 |09.02.2022 Емил Дечев: Може процедурата за отстраняване на Гешев да стартира при следващия състав на ВСС . 15| 5151 |13.01.2022 Д-р Дечо Дечев: Празник е, когато интубиран с COVID-19 оживее. От 10 - 9 умират . 2| 4293 |12.01.2022 Предприемач, съименник на д-р Дечо Дечев, продал тестове за ученици на МЗ . 7| 6514 |02.12.2021 Д-р Дечо Дечев пред Фрог: Ще съдя в-к “24 часа” за клевета, едни и същи кръгове ме атакуват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads