Реклама / Ads
0| 2668 |09.09.2022 НОВИНИ

Д-р Делян Георгиев: За седмица в ”Изгрев” започнахме строителство на нова ясла и крило към 23-та ДГ ”Здраве” за още 75 деца

.
Кметът Фандъкова обеща, че ще бъде направен цялостен ремонт на старата сграда на градината, до две седмици ще получи от мен остойностено предложение, каза д-р Георгиев.
 

Само за седмица в "Изгрев" започнахме строителство на нова самостоятелна детска ясла за 6 групи и допълнително крило към 23-та Детска градина "Здраве" с места за още 75 деца. Това заяви кметът на района от БСП д-р Делян Георгиев, след като направи втората първа копка в рамките на 3 дни. На официалното откриване на строежа на новото крило към 23-та Детска градина присъстваха председателят на Градския съвет на БСП - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков и неговият заместник в Изпълнителното бюро и общински съветник Иван Пешев. Първа копка заедно с д-р Делян Георгиев направи и кметът на София Йорданка Фандъкова.
 
"Доказахме, че когато има желание, компетентност и упорит труд в името на хората, няма невъзможни неща, каза д-р Георгиев. - В район "Изгрев" е най-мащабното разширение на детски градини в София. То е плод на усилията на нашата община и е доказателство, че можем да постигнем много, работейки с хъс и ум. А десетките политици, общественици, директори и граждани, които бяха гости на този наш празник, свидетелстват за високата оценка, която заслужават служителите от районната администрация на "Изгрев".  
 
Д-р Делян Георгиев обеща новото крило за допълнителни 3 групи в 23-та Детска градина "Здраве" да бъде напълно готово и да заработи в началото на следващата учебна година. "С моя екип направихме сериозно проучване какво и къде в "Изгрев" може да бъде направено, за да увеличим броя на местата в яслите и детските градини, каза той. - Реално всички съществуващи, без една, ще бъдат разширени. Ще построим и две съвсем нови. За 23-та Детска градина "Здраве" допълнителното крило, което ще изградим, е максимумът за този терен. Тя е интересна с това, че е павилионна, тоест - има няколко сгради. И е единствената детска градина, открита лично от Тодор Живков".
 
Иван Таков, който е заместник-председател на Комисията по финанси и бюджет в СОС, добави, че район "Изгрев" фигурира в инвестиционната програма на Столична община с 5 обекта. "Три от тях са разширения на съществуващи обекти, а две са напълно нови строителства - на яслата за 150 деца, чието изпълнение започна преди два дни, и на голяма детска градина за 15 групи, обясни той. - Имотите и за двете нови строителства са получени от Столична община, благодарение на упоритата и системна работа на д-р Делян Георгиев. Единият терен е от министерство на външните работи, а другият - от това на транспорта".   
 
След официално направената първа копка, директорът на градината Милена Митова и д-р Делян Георгиев показаха на кмета Йорданка Фандъкова и на Иван Таков условията, в които се грижат за децата. "Това е единствената детска градина в район "Изгрев", която не е ремонтирана отвътре, обясни д-р Георгиев. - Кметът Фандъкова обеща пред нас, че ще бъде направен цялостен ремонт. Видя с очите си какво е състоянието и на кухненските, и на санитарните помещения. Сега моята задача е максимално бързо да организирам проучване какво е необходимо да бъде ремонтирано и да направя остойностяване. За две седмици ще съм готов и ще й предам всичко. Ще настоявам за този ремонт, докато не го осъществим. След като го направим, ще мога спокойно да кажа, че на 100% сме решили проблема с материалната база на детските градини на територията на нашия район".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2636 |07.09.2022 Иван Таков и д-р Делян Георгиев направиха първа копка на нова детска ясла в район ”Изгрев” . 0| 2747 |04.09.2022 Георги Георгиев: Ако КЕВР работеха в социологическа агенция, щяха да бъдат отдавна уволнени . 0| 5822 |03.09.2022 Доц. Атанас Георгиев: Време ли е да се замислим за добив на шистов газ? . 0| 2764 |01.09.2022 Събарят втори тютюнев склад за седмица. Министърът на културата „на пожар“ в Пловдив

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads