Реклама / Ads
0| 3767 |25.09.2017 НОВИНИ

Делото за продажбата на ”Царските конюшни” отложено за декември

.
Областната управа на София се яви без редовно упълномощен адвокат на старта на делото за продажбата на части от т. нар. ”Царски конюшни” в центъра на София. Подсъдими по него са бившият областен управител на столицата Веселин Пенев, както и оценителката Юлия Димитрова-Цекова.
 
Като частни ищци по делото се явиха представители на Министерството на финансите и на Областната управа, но в залата стана ясно, че представителят на управата е упълномощен само за досъдебната фаза. Поради това съдия Снежина Колева отложи делото за 13 декември.

До процеса се стигна, след като преди година стана ясно, че имотът в центъра на София, който е близо 7.5 дка е бил продаден за 90 лв. на кв/м., като общата цена е 658 870.90 лв. без ДДС. Според изнесената тогава информация, имотът е бил разделен на три части, за да се намали продажната стойност на всяка една от тях, а така се избягвало и задължението продажбата на държавен имот за над 500 000 лева да става с решение на Министерския съвет. Купувач на мястото пък е била "Евротранс билд" ЕООД. Според прокуратурата нанесената щета от занижената продажна цена е за над 10,3 млн. лева. Веселин Пенев е обвинен и за продажба на ведомствен апартамент, както и за наем на високопроходим автомобил, от които държавата е била ощетена с още над 100 000 лева.

Преди днешното заседание той каза, че е радостен от началото на процеса, защото така щели да станат ясни лъжите по негов адрес. По думите му, обвиненията срещу него били резултат от "фриволно тълкуване" от страна на прокуратурата.

Делото беше внесено в съда още в началото на годината, но съдия Колева през март върна обвинителния акт на прокуратурата за отстраняване на неясноти по обвинението, свързано с продажбата на конюшните. В края на юни обвинителният акт отново беше внесен в съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4222 |25.09.2017 ВКС отложи делото на Брендо за пране на пари заради болест на бившата му балдъза . 1| 3699 |20.09.2017 Тръгва делото за атентата в Сарафово . 2| 4569 |19.09.2017 Съдът върна делото срещу кмета Иван Тотев, прокуратурата объркала всичко . 5| 3797 |08.09.2017 Прокурорски гаф бави делото срещу Лазар Влайков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads