Реклама / Ads
10| 9091 |20.08.2020 НОВИНИ

”Делта гард” са се изнесли от завода в Дупница

.
“Делта гард” са се изнесли от завода за асансьори в Дупница, ден преди последната част от разследването на АКФ “Осемте джуджета” и преди вторият опит частни съдебни изпълнители да влязат в обекта, за да въведат във владение новата фирма “Хах 18”.
 

Това съобщава да “Дневник” адв. Грета Ганева - юрист, който представлява дружеството “Изамет 1991 ООД”.

 

Заводът за асансьори в Дупница е един от главните герои в разследването на Антикорупционния фонд - “Осемте джуджета”. В него се разказва как Илия Златанов потърсил услугите на бившия следовател Петьо Петров - Еврото, за да спаси бизнеса си заради конфликт със собствения си син - Явор Златанов. След всичко случило се, за което може да видите тук, тук, тук и тук, в крайна сметка става ясно, че двете страни по спора са съгласни да предадат собствеността една на друга и имат споразумение за партньорски отношения.

 

“Делта гард” обаче не допуска в завода нито фирмата “Хах 18”, нито фирмата “Изамет 1991 ООД”. В разпространената днес част става ясно, че през февруари 2020 година, докато още е работила във фирмата на брат си - Явор Златанов (напуска през март), той е бил изгонен от фабриката в Гара Искър от охранители на същата фирма, които дори не му позволили да прибере готовата продукция.

 

Освен това, в началото на месец август ЧСИ се опита да влезе в завода, но охранители от “Делта гард” не ги допуснаха. Това се случи и с “любезното” съдействие на полицията, която отказа да помогне на частните съдебни изпълнители, въпреки че е задължена по закон.

 

За днес е бил насрочен втори опит на частния съдебен изпълнител да въведе във владение фирмата "Хах18". Още снощи транспарантите на фирмата на Димитър Спасов - Митко Каратиста, са били свалени. В момента няма и следа от гардовете на “Делта гард”. Днес влизането в завода е станало безпроблемно. На място са били и представители на областната дирекция на полицията в Кюстендил, които не се е наложило да се намесват.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8633 |10.08.2020 Шефът на полицията в Дупница пази частната ”Делта гард”. Не изпълнява решение на съда . 9| 7086 |05.08.2020 Ген. Атанас Атаносв: Притеснително е, че хора от ”Делта гард” се намират между полицаите . 0| 4386 |01.11.2019 ”Делта текстил-България” ЕООД се довери на ЧЕЗ за изграждане на 195 КВР фотоволтаична централа за собствени нужди . 3| 5112 |04.12.2016 Тръмп налага 35% данък на фирми, изнесли бизнеса си извън САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads