Реклама / Ads
3| 3346 |25.09.2022 НОВИНИ

Демерджиев: Ескалацията в Русия е риск за националната ни сигурност

.
Към момента няма реална опасност от военна агресия, която да засегне пряко територията на България, но това ескалиране в агресията на Руската федерация по отношение на териториалната цялост и суверенитет на Украйна, нас ни притеснява. Освен че ни притеснява като грубо нарушение на нормите на международното право, притеснява ни като последици. Една ескалация на войната е риск за националната сигурност.
 

Това заяви пред bTV служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

 

Той увери, че кабинетът вече е започнал да подготвя план за действие, ако настъпят рискове. Установени са пропуски в досегашните планове и реакции, твърди Демерджиев. 

 

Днес стана ясно, че Гълъб Донев ще поиска свикване на Съвета за сигурност при премиера, където ще бъдат обсъдени тези въпроси. 

 

“Националната сигурност се третира в различни аспекти – икономически риск, риск от авария, волна или неволна, било то в атомна електроцентрала било в друга ключова стратегическа инфраструктура, риск да бъде затворена територията на Черно море, която ни снабдяваме с много суровини. Всички тези рискове ние сме длъжни да ги предвидим в аванс и да предприемем действия“, посочи Демерджиев.

 

Демерджиев увери, че страната се справя добре на фона на засиления мигрантски натиск. Това е и причината по думите му подкрепата за присъединяването на страната ни към Шенгенското пространство да расте.

 

“Има две държави на пътя на мигрантския натиск – България и Гърция, и фактът, че гръцкият министър ме покани на среща миналата седмица, именно за да споделим опит как ние се справяме с отблъскването на мигрантския натиск, да търси съдействие, ме карат да вярвам, че ние се справяме добре“, подчерта вътрешният министър.

 

На различни нива се простира полицейският чадър върху каналджийството - от обикновени служители до директори на районни управления. Работи се по 4-5 случая, за които има доказателства, стана ясно още от думите на Демерджиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 16472 |25.09.2022 Виктор Букаревич: Мобилизират всички в Русия. Няма значение здрави ли са, студенти ли са. До 2 седмици затварят границата . 10| 7234 |25.09.2022 Бягащите от Русия започнаха да получават повиквателни на границата . 3| 3022 |25.09.2022 Ядрената енергетика може би ще остане извън новите евросанкции срещу Русия . 6| 2744 |25.09.2022 Донев: Русия пряко нарушава Устава на ООН

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads