Реклама / Ads
2| 3084 |04.02.2023 НОВИНИ

Демерджиев от РСМ: Има данни за спрени българи на границата за честването на Гоце Делчев

.
Вътрешният министър посочи, че има сведения за спрени българи на границата с РСМ за честването на Гоце Делчев. Демерджиев каза, че е разговарял със своите македонски колеги. Те са изразили уверение, че са взети всички необходими мерки и са предприети конкретни действия, за да се обезпечи безпроблемното честване на паметта на Гоце Делчев. Демерджиев посочи, че на предстоящите избори МВР ще следи за противодействането на купуването на гласове и осъществяването на корпоративния вот.
 

Вътрешният министър Иван Демерджиев посочи, че има данни за български граждани, които са спрени на границата с Република Северна Македония. Демерджиев заяви, че "за нас е важно не само дали ще бъдат спрени, а как ще бъдат обработени техните документи." Демерджиев допълни, че са взети всички мерки и са предприети конкретни действия, за да се обезпечи безпроблемното честване на паметта на Гоце Делчев.

 

Иван Демерджиев поясни: "Ако има воля и желание да се изпълни това, което беше декларирано,  те ще бъдат бързо обработени, ще бъде подсигурена сигурността на българите. Ако се процедира така, че проверките протичат часове - декларациите не отговарят на истината." Вътрешният министър има и информация за забранителен списък: „В него влизат малко лица - не знам обаче колко ще бъдат спрени. За мен е важно да разбера това.”

 

Иван Демерджиев каза, че е разговарял със своите македонски колеги. Те са казали, че вече се знае кои са извършителите на побоя над Християн Пендиков, които е секретар на българския клуб "Цар Борис III" в Охрид. Единият от тях е задържан. Пендиков е в болница, като състоянието му се подобрява. Ние ще му осигурим охрана след като бъде изписан от болницата. Демерджиев посочи, че на предстоящите избори МВР ще следи за противодействането на купуването на гласове и осъществяването на корпоративния вот.

 

Вътрешният министър Иван Демерджиев призова: „Гоце Делчев е историческа личност. Подобни призиви за насилие между двата народа по никакъв начин не допринася към отдаването на почит към паметта на Гоце Делчев. Насилието ражда насилие. Не може да се рушат мостове. Важно е да градим, а не да рушим устоите помежду си, ако искаме да сме част от Европа и ЕС.Надявам се, че следващия път заедно ще поднесем цветя на гроба на Гоце Делчев“

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3043 |03.02.2023 Демерджиев ще отдаде почит пред паметта на Гоце Делчев в Скопие . 0| 3343 |03.02.2023 КЗЛ: Подписи за референдум не може да събира всеки. Възможни са злоупотреба с данни . 0| 3076 |02.02.2023 Демерджиев: Европа трябва да има ясна и единна политика за опазване на външните си граници . 0| 3008 |30.01.2023 Демерджиев: Взети са мерки, за да се избегнат провокации в РСМ за честването на Гоце Делчев на 4-ти февруари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads