Реклама / Ads
10| 5783 |27.10.2020 НОВИНИ

Ден 111: Факелно шествие до Съдебната палата, тази вечер протестът е за децата

.
Източник: БГНЕС
Тази вечер на протеста се отслужи панихида и проведе факелно шествие за децата на България. Отец Йоан отслужи панихида за загиналите в домовете за деца. Протестиращи от инициативата на майките казаха, че държавната система убива децата днес. ”Могилино е живо и днес деца умират от глад”, заявиха демонстранти и добавиха, че домове на ужасите има и днес. След панихидата хората със запалени факли се отправиха към Съдебната палата, за да потърсят отговорност от главния прокурор.
 

След речите на ораторите и на химна протестиращите тръгнаха към Орлов мост. Викове "Оставка" огласиха булевард "Руски".


.
.

"111 дни протест, 111-о място в света по свобода на словото". Този паралел направи Арман Бабикян от "Отровното трио" по време на поредния антиправителствен протест във вторник вечерта.


.

"111 дни искаме оставката на един нахален премиер", каза Бабикян и направи паралел с това, че днешният ден съвпада и с мястото, на което България се намира в класацията на "Репортери без граници" по свобода на словото.

 

Финансистът Юлиян Войнов с/взе думата и коментира темата за новия бюджет, определяйки го като злокобен. "5.2 млрд. лева е дефицитът за тази година, а догодина той ще е над 4 млрд. лв.", каза той и допълни, че догодина ще бъдат заделени 3 млрд. за справяне с кризата, както и че ще бъдат дадени много пари за обществени поръчки. Според Войнов премиерът Борисов ще остави до 2023 година 30 млрд. лева завещание на бъдещите поколения.


.
.

.


.

Протестът протичат спокойно. Очаква се след 21:30 всички протестиращи да преминат през традиционното си шествие до „Орлов мост“, където да блокират района.

 

Протестно шествие на майките от „Системата ни убива“ затвори столичния булевард "Цар Освободител". Факелно шествие тръгна към сградата на Съдебната палата.

 

По-рано майките от "Системата ни убива" сложиха жалейки на сградите на парламента и на Министерския съвет.

 

За мен затварянето на училища, барове и дискотеки е закъсняла реакция. Не мисля, че държавниците вземат ефективни мерки за справяне с коронакризата. Правителството на Бойко Борисов взе неефективни мерки спрямо бизнеса и гражданите, по отношение на това да им помогне. Един ден да носим маски, на другия ден вече може без маски, един ден в парка с кучето, на другия ден не можеше. Това каза мъж от 111-ия ден на протеста в София пред репортер на Телевизия 7/8.


.

Здравната криза е на лице, икономическата криза набира сила и ще ни гони дълго време, след като се разреши здравната криза. Ехото на пострадалата ни икономика ще продължи месеци, надявявм се да не е година след това, нещата тепърва ще случват. Това управление със своята некомпетентност и корумпираност доказа, че в периода на тежка криза, когато трябва да си на мястото си и да вземаш правилни решения, не го правиш. Ти не си умел политик и не си държавник. Ако погледнем от аспекта на коронакризата, те не са хората, които трябва да управляват, ние не ги припознаваме като такива. Протестът може да има и други форми, има различни начини да се протестира, дори да ни затворят, ще продължим, допълни протестиращият.

 

111-и ден на антиправителствени протести. И тази вечер граждани се събераха под прозорците на властта, за да призоват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев, както и за предсрочни парламентарни избори.


Днес майки от гражданската инициатива "Системата ни убива" ще организират факелно шествие пред Министерски съвет. Шествието ще е в памет на "децата - жертви на политиката на социалните грижи за извеждане от специализираните домове".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4685 |26.10.2020 Протестно шествие ”Единни сме силни” за Деня на будителите . 4| 4971 |21.10.2020 Отново протест пред Съдебната палата с искане оставката на Иван Гешев . 4| 4882 |21.10.2020 Протестът ”Правосъдие без каскет” продължава пред Съдебната палата . 22| 5660 |18.10.2020 Блокираха ”Цариградско шосе”, ще има шествие до площад ”Независимост”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads