Реклама / Ads
82| 9284 |02.08.2020 НОВИНИ

Ден 25! Протестите се превърнаха в игра на нерви. Палатковите лагери вече с един повече

.
Протестите продължават с пълна сила вече 25-ти ден. Отношенията между протестиращи и власт вече премина в игра на нерви.
 

Протестиращите тази вечер се разделиха на две в столицата. Едната част се насочиха към МС, а другата на "Орлов мост". Хората оглушиха пространството в "триъгълника на властта" с викове "Оставка". Композиторът Вида Пиронкова изненада с появата си на жълтите павета. Тя изсвири и изпя песента си "Гълъбо".  Творецът заяви, че се надява протестът да постигне успех. Майките от "Системата ни убива" решиха да отидат на моста. и да подкрепят протестиращите. В момента между СУ и Орлов мост има хияди хора, които огласят района със свирки и вувозели.

 

Протестиращите от Варна отново спряха движението по Аспаруховия мост. Преди това хората блокираха кръстовището пред Общината. "Крадат от наште пари и от живота ни. Искаме децата и родителите ни да имат нормално здравеопазване", каза един от ораторите.

 

Успешно е блокирана АМ "Струма" при Кресна. Хората минават на пешеходна пътека нонстоп и викат "Оставка!".

 

 

По-рано през деня:

 

Палатковите лагери от днес са с един повече, след като снощи полицията блокира буса на майките от „Системата ни убива“. Протестиращи, в знак на възмущение решиха да вдигнат палатки и на кръстовището пред Софийския университет.

 

Блокадите на „Орлов мост“, в „триъгълника на властта“ и край Стара Загора остават. Хора продължават да се събират на традиционния вече протест, който се провежда всяка вечер в центъра на столицата. Протести ще има в още 22 чужди града. Хората са категорични, че няма да отстъпят от исканията си - оставка на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Полицията днес опита да преговаря  с протестиращите пред СУ, но удариха на камък, след като се разбра, че хората искат оставката на полицейския шеф, дал команда са се "арестува" буса.

 

Заради снощната блокада на буса на майките, днес МВР и социалната министърка Деница Сачева нападнаха жените. Те на свой ред обясниха, че всичко казано по техен адрес са били само лъжи. Междувременно съдът освободи Петър Кърджилов от ареста, като стана ясно, че той не е извършил престъпление. Пред Фрог той съобщи, че спрямо него е било упражнено полицейско насилие.

 

Днес също така се разбра, че бившият служебен премиер Ренета Инджова е била нападната от непознат мъж. Той я блъснал в събота сутринта пред блока й. Тя си е счупила ръката, а утре ще й бъде извършена операция в Пирогов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 49| 19343 |02.08.2020 ”Кронен цайтунг”: Протестите в България поставят ЕС пред дилема . 16| 7162 |31.07.2020 Окован в болница след полицейски побой на протестите сезира съда в Страсбург . 20| 4925 |30.07.2020 ”Галъп”: 59% от хората у нас подкрепят протестите в страната . 23| 4714 |30.07.2020 Сачева: Докато други разиграват театрални сцени, ние вършим работа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads