Реклама / Ads
14| 6688 |16.08.2020 НОВИНИ

Ден 39: В над 20 града по света протестират срещу Борисов /снимки,видео на живо/

.
В 20 града по цял свят се готвят протести с искане за оставката на българското правителство и на главния прокурор. Това се разбира от Фейсбук групта ”Протестите по света”.
 

21:15

Адв. Николай Хаджигенов се включи отново в протестите с продължение най-новата си  инициатива  "НЕджипка ТВ",  в която коментира случващото се в страната. Вижте какво каза един от представителите на "Отровното трио".

 

 

21:00

По традиция протестиращите тръгват на шествие в посока Орлов мост.

 

20:20

Адв. Николай Хаджигенон се включи на живо с новото си "предаване" "НЕджипкаТВ"

 

20:00

"Триъгълникът на властта" отново е пълне с протестиращи, които скандират "Оставка"

 

 

Сред градовете, в които са насрочени протести, се сочат Сидни, Виена, Осло, Лондон, Хамбург, Амстердам, Бостън, Мадрид, Берлин.

Българите от тези градове вече изпратиха своето послание към България, което е "Не сте сами".

 

ЕТо и всички градове, в които днес се събират протестиращи:

.

В София проливният дъжд не изгони протестиращите от трите блокирани кръстовища - на Орлов мост, при Ректората на СУ и при площад "Независимост". Ситуацията и на трите е спокойна. Рано тази сутрин блокадата на Орлов мост беше плътна от кофи за боклук, палет и пейки, по-късно отново бе направен коридор, свободен за линейки, разказва БНР.

 

И на трите блокирани кръстовища почти не се забелязва полицейско присъствие. Семейства с деца и спортуващи се възползват от пешеходното пространство между Орлов мост и Софийски университет. Променен остава и маршрутът на градския транспорт.

 

Трети ден продължава "Поход на свободата" от Свиленград към София. Участниците в него ще извървят 330 километра пеша, като носят метална релса.

 

Във Варна демонстрантите вдигнаха блокадата от второто кръстовище, което затвориха в събота - на бул. "Мария Луиза" и "Шипка". Палатките са вдигнати от пътното платно около 3 ч сутринта. Затворено за движение остава кръстовището до общината, където е устроен площад "Антимафия".




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5270 |15.08.2020 Порои, градушки и гръмотевици в няколко града в страната . 11| 6450 |12.08.2020 Божков: Полуграмотни чиновници рушат артефакти без аналог в света . 15| 7676 |11.08.2020 Манолова: Докато хората протестират, властта ударно раздава пари и имоти на мафията . 37| 13080 |09.08.2020 ”БОЕЦ” предупреждава: Към София идва жандармерия от над 6 областни града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads