Реклама / Ads
30| 7495 |04.08.2020 НОВИНИ

Протестът - ден 27: Нови блокади на пътища, палатките се множат /видео на живо и снимки/

.
Източник: БГНЕС
В ден 27 от антиправителствените протести продължава блокадата на три ключови кръстовища в столицата, едно във Варна и на пътя до Стара Загора. Протестите не стихват и в цялата страна. Продължават и гладните стачки, като за сега информация за влошено състояние има за едни протестиращ пред Министерски съвет. Очаква се засилено присъствие на хора около и след 19 ч., когато демонстрантите ще направя и шествие да сградите на отговорни институции.
 

Исканията на протестиращите остават непроменине:
1. Оставка, Борисов! Оставка, Гешев!
2. Дистанционно и машинно гласуване!
3. Свикване на ВНС за промени в Конституцията!

#МутриВън #Оставка

 

21:30

Протестиращите пред Министерски съвет стигнаха до Орлов мост, където в във видеоконферентна връзка с блокадата при Стара Загора протестиращите заедно скандираха "Оставка".

 

Непокътнат стои лозунгът "Заедно срещу мафията", поставен при гласуването на вота на недоверие към правителстото на паметника срещу Народното събрание. Товя видя човек на Фрог, който както всяка вече е на протеста.


.

 

21:00

 "И в други държави ще блокираме трафика. Ще става все по зле, Броисов.", заяви от трибуната Арман Бабикян малко преди на площад "Независимост" да зазвучи химна на България и хората да се отправят на традиционното си ществие в посока Орлов мост.
 

 

20:20

Адв. Николай Хаджигенов от Отровното трио и други протестиращи са блокирали магистла "Марица". Движението е спряно в двете посоки. Блокадата е при ГКПП "Капитан Андреево". Това бе обявено от трибуната в "триъгълника на властта", а видео наживо показва ситуацията на магстралата.

 

 

В София остават блокирани от палатки и шатри кръстовищата на Орлов мост, пред Софийския университет и в "Триъгълника на властта" пред Министерски съвте. Видимо палатките и хората на тези три блокади са се умножили.

Във Варна блокадата е пред сградата на обищината.

 

20:00

В точките, където се събират граждани за протест е спокойно. Традиционно лозунгите в ръцете на хората са категорични, а посланията ясно насочени.


.

.

.

.

.

.

.

.

 

Към 19:00 часа Орлов мост изглежда така:


.

.

 

 

 

Ето какво разказа за блокадата при Стара Загора лидерът на ГД "БОЕЦ" Георги Георгиев":

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5797 |04.08.2020 Андрей Райчев: Протестът е като канадска борба - издръжливостта е важна . 5| 4840 |04.08.2020 Продължават блокадите в София, Варна и Стара Загора . 3| 4595 |04.08.2020 204 са новите случаи на коронавирус, 16 души са починали . 49| 13301 |03.08.2020 /на живо/ Протестът - ден 26: Хиляди скандират ”Оставка”. Недоволството не стихва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads