Реклама / Ads
10| 5385 |15.11.2020 НОВИНИ

Ден 130: Протестиращите почетоха героите пред Паметника на незнайния воин

.
Източник: Тв ”Алфа”
130-та вечер на протести се провежда в столицата. Недоволните граждани са се събрали в триъгълника на властта, където е палатката на майките от ”Системата ни убива”. Недоволството е насочено срещу правителството, а целта са оставките на кабинета и главния прокурор, както и провеждането на предсрочни избори. Протестиращите направиха преход до площада пред храм ”Александър Невски”.
 

Отново "Оставка!" оглася  улиците и площадите. Протестиращите блокираха движението на бул. "Дондуков" пред Министерския съвет. До напрежение се стигна, след като таксиметров шофьор се опита да премине през блокирания район. Той не успя да премине.

 

.

С ръкопляскания беше приветствена позицията на синдиката на МВР - парите за увеличение на заплатите им да не се вземат от парите за детски. Протестиращите призоваха пред Министерския съвет да не се прилага политика на "разделяй и владей".

 

"Днес отново протестирахме. Министерски съвет, Паметникът на незнайния войн, където сведохме глави в знак на почит към достойните български синове.
Вие също може да сте герои. Не се отказвайте! Пет, десет души, но всеки ден излизайте и протестирайте, там където живеете! Никоя власт не е устояла срешу народната съпротива .", каза един от протестиращите.
Трябва упоритост, воля и вяра в успеха. Ние сме правите и ще ги победим!

 

Архимандрид Дионисий държа реч пред Паметника на незнайния воин. Протестиращите се поклониха на героите.


.


.


.
Недоволните софиянци скандираха оставка и пред сградата на "Информационно обслужване". На един от плакатите бе написано: " Бойко, посетихме Паметника на незнайния воин, а сега сме пред паметника на незнайните ви избиратели."


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4824 |08.11.2020 Ден 123: Гражданите рамо до рамо с протестиращите полицаи . 5| 4537 |28.10.2020 Гореща точка: Беларус. Лукашенко лично наредил погрома срещу протестиращите . 11| 5182 |25.10.2020 Ден 109! Протестиращите ще събират тикви за "Хелоуин", за да "сготвят" Бойко . 14| 6477 |24.10.2020 Ден 108! Протестиращите: Властта си купува коли с наши пари, а ние събираме капачки за кувьози

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads