Реклама / Ads
160| 5458 |11.07.2013 НОВИНИ

Ден 28-и: Протестиращи атакуваха оградите на парламента

.
Младежи атакуваха оградите, пазещи сградата на Народното събрание и ги разкъсаха. Те се опитваха да махнат решетките и да минат в зоната за сигурност, до която не се допускат граждани.
 

Група от протестиращи успяха да влязат и в Ботаническата градина на Софийския университет. Полицията се намеси и успя да задържи останалата част от протестиращите да не нахлуят в градината.

По целия бул. „Васил Левски” полицейското и жандармерийското присъствие е изключително засилено.  Протестиращите стигнаха около 10 000, но бяха разделени на няколко групички.

 

Една част от хората  се движеха по бул. „Дондуков“, тъй като всички улички, които водят до парламента, бяха затворени от полицията и не се позволяваше на демонстрантите да минават по тях. Движението на трамваите бе спряно. Пред централата на партия „Атака“ имаше засилено полицейско присъствие, въпреки, че протестиращите не проявиха интерес към нея.  

 

Малко преди това протестиращите влязоха в конфликт с полицията на ул. „Московска" на кръговото на пл. „Васил Левски" Те се опитаха да пробият кордон от полицаи на кръстовището на ул. „Оборище" и бул. „Васил Левски". Част от участниците в шествието бутаха полицаите, които ги изтласкваха назад. Няколко протестиращи се опитаха да се сбият с полицията и достигнат до храм-паметника "Александър Невски".

 

По-голямата част от недоволните се позиционираха пред парламента. От тази вечер е в действие блокадата, която има за цел да окупира Народното събрание петък, събота и неделя. Вече са разпънати и няколко палатки. Новонастанилите се получават табелка "апартамент номер ...". Около 9 часа палатките бяха 7, без тези, които са разпънати от началото на протеста.

 

Както обикновено протестиращите се събраха на площад "Независимост" Хиляди граждани скандираха „оставка" пред сградата на Министерски съвет. После протестното шествие промени маршрута си и вместо "Цариградско шосе" тръгна по бул. "Васил Левски". Движението по "Цариградско шосе" до Орлов мост не беше блокирано.

 

Протестиращи се приготвят да нощуват на палатки пред Народното събрание                                                                           Снимка: Фрогнюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 101| 4953 |10.07.2013 Вътрешния министър: Ако протестиращите преминат определена граница, ще действаме според закона . 116| 5941 |07.07.2013 Ден 24-и! Протестиращите в София заляха Цариградско шосе . 110| 7556 |07.07.2013 Протестиращите с нов сценарий - римейк на легендарния митинг от "Орлов мост" до "Плиска" . 59| 5676 |07.07.2013 Главчев към БСП: Изградете си Берлинска стена, да ви пази от протестиращите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads