Реклама / Ads
31| 7625 |08.09.2020 НОВИНИ

Ден 62: Протестите не стихват, партии и организации с декларация: ”Не допускайте да се повтори „кървавата сряда” на Борисов и Гешев!”

.
Отново хиляди са на площада
Ден 62 от антиправителствените протести. Цял ден имаше инициативи, с които хората масово показаха, че искат оставката на Бойко Борисов и Иван Гешев.
 

21, 20 часа:

Протестиращите пеят химна на Република България. Множеството хора по традиция се отправи към Орлов мост, скандирайки: "Оставка!".

 

Протестиращи носят знамето, върху което е изписано: "Оставка!".

 

.

 

21, 15 часа:

Велислав Минеков:

62 дни искаме оставката на Каскета и на неговата клика. Надявам се с нашите общи усилия и с хора от цяла България, ще премахнем управлението. Хубаво е, че са прости. Ако бяха интелигентни, щяхме да го закъсаме много. В желанието да извършат беля, фалшивите новини за втори път достигат до БНТ. Не му е ясна демокрацията на г-н Кошлуков. Нека да го предупредим, че скоро ще трябва да си търси друга служба. Той е част от мутренското управление на държавата. Страшният съд ще ви съди, истински, не на мутри и каскети. Прочетох как председателят на ЕК е изгонила свой комисар заради маска. Нека маската от вашите очи падне. Ние нямаме данни колко бяха арестувани в деня на кървавата сряда. Колко бяха заключени?! За съжаление това европейско мълчание дразни. Очакваме да ни отговорят да свикваме ли с корупцията?! Ако има действително профсъюзи, те трябва да изберат на страната на гражданите ли са или на мафията? Ако има духовници нека да кажат на коя страна са?

 

21, 10 часа:

Певицата София:

Моят китарист трябваше да бъде тук. Онзи ден народната полиция не го пусна, защото мислеше, че носи снайпер. Затова днес аз съм сама. Борисов трябваше да си направи добър екип. Той доказа, че не е никакъв лидер. Оставка. Ние направихме своя избор. Оставка Борисов, оставка, Гешев! Тя изпълни песента: "Имаш избор".

 

Певицата София


.

 

21 часа:

Няколко млади хора се изказаха, че имат волята и куража да се изправят срещу корумпираната власт на Борисов. Имаше призив и към журналистите да покажат, че са с народа си на 10-ти септември.

 

 

20,45 часа:

Николай Хаджигенов:

Правителствената пропаганда работи с всичко сила. В БНТ беше съобщено, че ние искаме народен съд. Няколко часа по-късно един млад гербер Георг Георгиев заявява, че ние ще колим, бесим, убиваме. Правителството и МВР успяха да убедят, че всъщност ние доведохме агитките, ние взехме парите на Божков и ние ги похарчихме. Горките милиционерчета. По делата на задържаните и видно, че камерите работя, но следя Арман Бабикян. Всеки момент когато той си бърка в джоба на телефона, камерата зумва. Оказа се, че новината е грешка на някоя мисирка.

 

Ние вече не си говорим с ръководството на МВР. Те не просто биха, преследваха, изтезаваха и задържаха нас, те допуснаха хората с бомбите и винкелите, за да се разправят с всички вас. Затова ние сме готови за четвъртък. Ще има тънка червена линия между нас и тях. Протестът ще е изцяло мирен, насочен към сваляне на крадливото управление на Борисов. В момента от цялата страна жандармерията пътува към нас. Очаквайте 7-8 хиляди униформени със здрави тестиси. Сега под прикритието на димките може да свършат мръсната работа на крадливото управление с една цел, Борисов да оцелее физически и да могат да откраднат още някой милион, или милиард, както дойде. Може МВР отново може да пуснат провокатори. Ние не сме тук за това. ние сме свободни граждани на Република България. Ние много сме гневни. След кървавата сряда сме бесни. Ще кажем в четвъртък на кликата на Борисов нещо много важно: Нас не ни е страх. Ние идваме с мир. Това е първият протест в най-новата ни история – ние гражданите срещу корупцията.

 

Николай Хаджигенов


.

 

 

20, 40:

Арман Бабикян изчете писмото на Отровното трио до посланици на европейски страни и до ЕК, което по-рано публикувахме във Фрог нюз. През цялото време на видеостена вървяха кадрите от полицейското насилие на 2-ри септември.

 

Арман Бабикян


.

 

20,30 часа:

На видеостена бе пуснат лика на Бойко Борисов със записа, в който обяснава, че председателят на парламента Цвета Караянчева е проста кърджалийска п...а.


.

 

19 часа:

В триъгълника на властта в София започнаха да се събират хората.  Автошествие се провежда в момента в Стара Загора.  Организира се и масово четене на  проекто-конституцията на Марешки, който не я е чел. По-рано през деня се проведе протест пред Второ районно управление в София с искане да бъдат предадени отнетите палатки от ченгетата. Съвсем очаквано униформените демонстрираха отпор, като обясниха, че трябва да се дадат документи за собственост. След това пратиха хората да търсят палатките в пожарната.

 

Срещата на всички парти и организации

Снимка: Отровното трио.

По-рано днес всички граждански организации и партии, подкрепящи протеста, излязоха с декларация.  Не допускайте да се повтори „кървавата сряда" на Борисов и Гешев! - призовават участниците в срещата.

В декларацията се казва:

 

"Днес се проведе среща с участието на основната част от гражданските и политически партии и движения, които вече 62 дни са част от справедливите протести за оставката на кабинета на Бойко Борисов, оставката на главния прокурор Иван Гешев и за възстановяване на парламентарната демокрация чрез предсрочни и честни избори.

Категорично заявяваме, че всички заедно сме непоколебими в усилията си и призоваваме да не се допуска полицейски произвол и насилие, както и опити за провокация, организирани от управляващите, с цел да се дискредитира мирния граждански протест.

Не допускайте да се повтори „кървавата сряда" на Борисов и Гешев!

Отровното трио

Боец

Зелен Младост

Изправи се БГ

НГИ „Системата ни убива"

ОССО

Ренета Инджова

Архимандрит Дионисий Стобийски

Ген. Димитър Шивиков

Петър Недевски

Единна народна партия

Демократична България

Движение България на гражданите

ВОЛТ

ПП Свобода

ПП Възраждане

Българска социалдемокрация - Евролевица

АБВ

Коалиция „Ние, Гражданите" и други"




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 6265 |08.09.2020 Иво Инджов: Възникват съмнения за задкулисни зависимости. Протестите ще се масовизират . 8| 4950 |07.09.2020 Протестите на българи в чужбина не стихват. ”Не сте сами” и ”Оставка” звучат от всички краища на света . 22| 6423 |07.09.2020 И британският ”Файненшъл таймс” пише за протестите срещу корумпираното управление на Борисов . 12| 6446 |06.09.2020 Габровски артист уволнен от държавния театър заради протестите срещу властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads