Реклама / Ads
34| 8023 |08.10.2020 НОВИНИ

Ден 92: Резолюцията на ЕП за България - победа за протестиращите /снимки и видео на живо/

.
Източник: БГНЕС
В 92-рия ден на антиправителствените протести в на площад ”Независимост” празнуват. Днес Европейският парламент прие резолюция за България, с която управляващите ще трябва да се съобразят. Дъждът не уплаши протестиращите и исканията за оставки на премиера Бойко Борисов, правителството и Иван Гешев оглушават площада с нова мощ.
 

Пълният текст на Резолюцията може да видите ТУК.

Как гласуваха евродепутатите вижте ТУК.

 

 

20:30 ч.

Адв. Николай Хаджигеново от "Отровнот трио"  обърна внимание, че България е получиал голямо внимание в малтийските медии заради изявата на евродепутатът Роберта Мецола от ЕНП, която направи скандални предложения за промяна на резолюцията на ЕП, които не бяха приети.

 

От трибуната на протеста бяха призовани над 1000-та интелектуалци, които подписаха отворено писмо до управляващите с искане за оставки да дойдат на площада и да застанат редом с протестиращите.

 

20:20 ч.

"Това е победа за всеки един от вас и за вички нас. Благодарим Ви", каза от трибуната на протеста Арман Бабикян.

 

На живо протестът може да видите тук:

В палатката пред Президентството тече подписка за отпадане на задължителното използване на маски и шлемове. Към 20 ч. недоволните блокираха движението по бул. „Цар Освободител“.

 

Въпреки лошото време протестиращи започнаха да се събират в Триъгълника на властта около 19:30 ч. 


.
Снимка: БГНЕС

 

Габрово, Велико Търново и Горна Оряховица се обединиха в протестно автошествие срещу правителството и главния прокурор. Десетки автомобили се включиха в автопротеста с маршрут Велико Търново - Лясковец - Горна Оряховица, съобщава бТВ.

Демонстрантите спряха с развети знамена и скандирания за оставка пред общината в Горна Оряховица и пред обект от верига бензиностанции на депутат.

 

По-рано днес двама мъже в Пловдив бяха арестувани след опит да спрат за разговор здравния министър проф. Костадин Ангелов. Единият е актьорът Даниел Михайлов, а другият е Валентин Караджов, който публикува видеа от протеста и ареста им, които може да видите ТУК.  По данни на МВР, те са се опитали да замерят проф. Ангелов с яйца. Здравният министър отрече да е бил уцелен и определи поведението им като агресивно. В края на деня стана ясно, че двамата мъже са осъдени на три дни арест по бързата процедура.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 8798 |08.10.2020 Симов: В резолюцията има смразяващи кръвта констатации за Бойко Борисов . 26| 6297 |08.10.2020 Радан Кънев: Това е само началото на дълъг и труден път. И за България, и за ЕНП . 99| 10268 |08.10.2020 ЕП прие резолюцията за България. 7 от ЕНП гласуваха ”за” . 17| 5724 |08.10.2020 Демократична България: Кметът на Пловдив да си готви оставката и да се извини

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads