Реклама / Ads
38| 3522 |03.04.2021 НОВИНИ

Ден за размисъл е! Размишлявай мъдро!

.
Източник: БГНЕС
От полунощ започна Денят за размисъл преди парламентарните избори в неделя. В различните държави „изборната тишина“ трае различно време – от 48 часа до три дни. По закон политическата агитацията и оповестяването на социологически данни за нагласите на избирателите са абсолютно забранени.
 

В днешния ден, изборната администрация продължава да работи и да подготвя вота. Районните избирателни комисии предават на секционните всичко необходимо за изборния ден.

 

В надпреварата за народни представители се включват 6895 кандидати, издигнати от 30 партии и коалиции, има и независими кандидати. Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

 

Общият брой на избирателите е 6 732 316 души.

 

Секциите, в които ще гласуваме в неделя, са малко под 12 хиляди, като в почти 9400 от тях ще можем на заявим вота си машинно.

 

Върховният административен съд остави видеонаблюдението на броенето на бюлетините в изборната нощ извън закона, оставяйки без разглеждане искането за спиране на действието на указанията на ЦИК.

 

Можете да проверите в коя изборна секция ще гласувате, като посетите интернет страницата на ГД "ГРАО" в МРРБ. За извършване на проверката е достатъчно да се въведе ЕГН.

 

Това са и първите избори, провеждани по време на пандемия у нас. Секции ще бъдат разкрити и в COVID отделенията в болниците в страната, а мобилни урни ще обикалят по домовете.

 

Секциите в чужбина ще са 465.  Най-много те ще са в Германия, Турция, САЩ и Великобритания.

 

А паспортните служби в цялата страна ще бъдат отворени днес, както и утре – в деня на парламентарните избори.

 

Българските граждани, които нямат издадена лична карта или не притежават валидни документи, защото са изгубени, откраднати, повредени или унищожени или с изтекъл срок на валидност, ще могат да получат удостоверения, с които да имат възможност да упражнят правото си на глас.

 

Удостоверението се издава, за да послужи само пред секционната избирателна комисия и е валидно само за изборния ден – 4 април.

 

Днес гишетата в паспортните служби ще работят от 8:30 до 17:00 часа. Утре работното време ще е удължено до 19:00 часа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3161 |02.04.2021 Приключва предизборната кампания. Утре е ден за размисъл . 40| 7362 |29.03.2021 Трифонов с предизборен номер: Обяви концерт часове преди деня за размисъл . 14| 4670 |01.09.2020 Румяна Ченалова: Днес е личният ден за размисъл, въпрос за избора, смисъла и цената . 24| 8808 |16.08.2020 Проф. Киров: Изявлението на премиера ни хвърли в размисъл. Юридическият му екип е много слаб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads