Реклама / Ads
35| 5913 |02.06.2013 НОВИНИ

Денят на Ботев става и ден за протести

.
Граждански и партийни протести са насрочени за цялата страна днес. Едните се организират във Фейсбук, където правителството на Орешарски е кръстено "Олигарски; другите са на РЗС и НФСБ.
 

Граждански протести ще има в цялата страна днес срещу правителството на Пламен Орешарски. Общественото недоволство е организирано във Фейсбук, където новият кабинет е наречен „Олигарски”.
 

Призоваващите към демонстрациите декларират, че не са обвързани с политическа сила или с протестите от зимата. Според плановете в социалните мрежи протестът в София трябва да започне в 12 часа пред сградата на парламента, а в останалите градове – пред общините.
 

Основните обединителни становища на организаторите, както са публикувани в социалната мрежа са: касиране на изборите, да не се въвежда турски език в училищата, против поредното повишаване на тока и против ново разглеждане на проекта „Белене”. От групата за национален протест на 2 юни призовават за мирни демонстрации.

Отделно от това ще има и партийни протести. РЗС организира митинг-шествие в подкрепа на гражданската подписка, която протича под мотото "Без турски депутати в София!". Акцията е насрочена за 10 часа пред Народното събрание. Шествието ще тръгне от централата на РЗС на бул. „Дондуков" 15 и ще се отправи към сградата на парламента.
 

Равноправно участие в митинга ще вземат партия „Национален фронт за спасение на България", както и самоорганизиращи се чрез социалните мрежи граждански организации. Протестът е обявен като акция „срещу новата тройна коалиция БСП, ДПС и Атака". Междувременно и НФСБ обяви, че организира протестна демонстрация. След като членове и симпатизанти на партията се преклонят пред паметника на Христо Ботев в Борисовата градина в София, оттам в 9:30 часа ще започне протестно митинг-шествие. Неговата цел е Конституционният съд, от който НФСБ ще поискат касиране на изборите. Шествието ще спре и пред сградата на Народното събрание в знак на протест срещу „позорното избирането на новото тройно протурско правителство". За 12:00 часа е организиран национален протест, с който се цели оставката на кабинета "Орешарски".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 20| 6988 |02.06.2013 Ботев преди повече от век: Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита . 45| 6229 |27.05.2013 Кристиан Вигенин става външен министър . 17| 6543 |26.05.2013 Шефката на "Шейново" става здравен министър . 75| 7656 |24.05.2013 Борисов: София става средище на музеи, след като комунистите не правиха нищо десетилетия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads