Реклама / Ads
15| 30747 |08.04.2024 НОВИНИ

Дeнис Прокопенко: "Азов" бе кошмар за руснаците в Мариупол. Сега отмъщават на нашите хора с мъчения и издевателства

.
Денис Прокопенко
"Всеки азовски войник, който е защитавал Мариупол и е бил пленен от врага, се е борил срещу разширяването на жизненото пространство на Кремъл, което носи със себе си всички "прелести" на руския ред - от лагерите на смъртта до фалшивото правосъдие", пише командирът на "Азов".
 

Дeнис Прокопенко, командир на 12-а бригада специални сили "Азов" на Националната гвардия на Украйна, Facebook. Преовдът и заглавието са на редакцията на ФрогНюз.

 

Към днешна дата Руската федерация е нарушила всички разпоредби на Женевските конвенции. Срещу военнопленниците от "Азов" се използват всички възможни форми на изтезания. На нашите пленени братя се нанасят сериозни телесни повреди, измъчват се с електричество и вода, гладуват и жадуват. В допълнение към физическите наранявания целта винаги е психологическа травма. Типичният външен вид на украински военнопленник, завърнал се от руски плен, е на човек, който е загубил поне една трета от телесното си тегло, страда от хронични заболявания и има наранявания и рани, които не са зараснали правилно.







"Азов" се превърна в кошмар за руснаците в Мариупол, нарушавайки плановете им за светкавична "специална операция". Като отмъщение за това, вече почти две години нашите хора в плен изпитват яростта им всеки ден - в мъчения и издевателства. Най-показателният епизод е организираният от руснаците терористичен акт в Оленовската колония, по време на който беше извършена най-масовата показна екзекуция на военнопленници в историята на руско-украинската война. В допълнение към факта на самото военно престъпление и неосигуряването на медицински грижи за жертвите, някои тежко ранени войници все още не са одобрени за размяна.


"Потьомкински села" е най-добрата метафора за описание на руските държавни институции. Безалтернативни "избори", "съдилища" без правосъдие, правоприлагащи органи, които да ги защитават от собствения им народ, затвори за екзекуции на опоненти и сплашване на дисиденти. Така работи московската политическа традиция от самото начало на своето съществуване.


Понастоящем Русия продължава да провежда сюрреалистични "съдебни процеси" срещу представители на "Азов", които имат за цел да подобрят позицията на Русия в процеса на обмен на затворници. В циничната координатна система на врага "съдебните процеси" на хората от "Азов" повишават и без това високата им стойност в преговорите с Украйна, като правят невъзможна редовната размяна.


Подразделението, което е демонстрирало и продължава да демонстрира висока ефективност на бойното поле, умишлено се дискредитира по обичайния за Москва начин. Повечето от образцовите репресии в т.нар. "ЛДНР" се характеризират със сценария на обвиняване на азовските военнопленници в убийства на цивилни и обстрел на цивилни домове при липса на каквито и да било доказателства и право на защита. Вместо това в Руската федерация повечето от нашите братя са "съдени" по член за "участие в терористична организация".


Това са публични символични съдебни процеси, които нямат нищо общо с буквата на закона и имат за цел да накажат най-верните и смели украински войници за тяхната любов към родината. Тиранията на Москва наказва жестоко героите за смелата им съпротива срещу нейните агресивни амбиции.


Всеки азовски войник, който е защитавал Мариупол и е бил пленен от врага, се е борил срещу разширяването на жизненото пространство на Кремъл, което носи със себе си всички "прелести" на руския ред - от лагерите на смъртта до фалшивото правосъдие.







Разбира се, иска ни се да вярваме, че всички отговорни за разрушения половинмилионен град, убитите цивилни и безпрецедентната жестокост спрямо жителите на "Азов" ще бъдат наказани от цивилизования закон. Но сме далеч от реализирането на такъв сценарий.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 2396 |08.04.2024 Районният съд оправда Костадин Костадинов за всяването на паника с лъжи по време на пандемията . 0| 2501 |08.04.2024 Тръмп е изправен пред наказателен процес: първият за бивш президент на САЩ . 0| 2365 |08.04.2024 Ако кандидаствате за детска градина или ясла: 13 102 са свободните места в столичните забавачници . 2| 2873 |08.04.2024 Истинските жертви на Украйна се измерват в трупове. Този човек ги връща у дома един по един

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads