Реклама / Ads
8| 3287 |07.07.2023 НОВИНИ

Деница Симеонова от ПП-ДБ: ”Възраждане” са наясно, че референдумът за еврото е противоконституционен

.
Деница Симеонова (ПП-ДБ): ”Възраждане” използва евтин популистки език за референдума за еврото Източник: Нова тв
Посещението на президента Зеленски бе изключително важно и историческо за България. Той изказа благодарности към всички българи, които отвориха сърцата си за украинските бежанци и обясни по един чисто човешки начин за какво се бори - демокрация, европейски ценности и най важното, че свободна Украйна означава свободна Европа. Много емоционално разкри и ужасите на войната - над 200 000 деца са изчезнали в Украйна.
 

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) Деница Симеонова, която коментира вчерашното посещение на президента Зеленски в България. 

 

"Премиерът Денков много точно и ясно обясни, че предоставената военна помощ на Украйна няма по никакъв начин да повлияе на въоръжението и боеспособността на Българската армия.

 

Напротив, една такава възможност ще даде възможност армията ни да придобие по-модерно оръжие. Министър Тагарев също много добре обясни всичко относно помощта за Украйна днес в парламента", добави тя. 

 

"Днес отхвърлихме предложението на "Възраждане" за референдума за еврото. Всичко е съгласно закона и няма проблем. Гуверньорът на БНБ много ясно обясни защо този референдум противоречи на закона.

 

Законът за референдумите също е много ясен и "Възраждане" и ИТН са наясно, че предложението за този референдум е противоконституционно. Тези партии подвеждат гражданите, които са се подписали за този референдум.

 

"Възраждане" използва евтин и популистки език за този референдум, като се опитват да насаждат страх от еврото. Има и много фалшиви новини. Правителството вече е започнало информационна капмпания за ползите от еврото.

 

Факт е, че служебните правителства не направиха такава кампания. Те обикаляха по европа, снимаха се с европейските политици, но тук в България използваха фалшиви опорки и не направиха нищо, за да обяснят на хората, че няма нищо страшно в приемането на еврото", категорична бе Деница Симеонова. 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2704 |05.07.2023 Радослав Рибарски от ПП-ДБ: Дава се зелена светлина за преговори с Украйна за оборудването на АЕЦ ”Белене” . 2| 2490 |28.06.2023 Деница Златева, „Булгаргаз“: Природният газ ще поевтинее с около 8% през юли . 11| 3264 |27.06.2023 Божидар Божанов, ПП-ДБ: Няма доверие за коалиция, затова настояваме за други формули . 14| 3043 |26.06.2023 Йордан Иванов, ПП-ДБ: Ще убедим колегите от ГЕРБ, че има исторически прозорец, за да променим държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads