Реклама / Ads
1| 4718 |18.06.2018 НОВИНИ

Депутат от БСП иска камери срещу насилие и пистолети по пътя

.
Видеорегистратори трябва да има навсякъде като мярка срещу растящата агресия. Това предложи в ефира на Нова тв депутатът от БСП Явор Божанков, станал жертва на пореден инцидент на пътя - на магистрала ”Хемус” го заплашили с пистолет.
 

"Пътувах в лявата лента, водачът зад мен се приближи, почна да премигва. Първо помислих, че е автомобил със специален режим на движение.  Подадох сигнал на 112, досъдебното производство трябва да изясни защо тези хора имат бойно оръжие. Цялата ситуация е абсурдна. Не мога да коментирам тяхната версия, че пистолетът е бил на таблото, те са тръгнали да го прибират, той е паднал, аз съм го видял и съм се уплашил", заяви Божанков. Според него властта и институциите не си вършат добре работата, за да защитят гражданите.

 

"Разбирам, че са заплашени от наказателна отговорност, но е човешко в случая да се извинят – бих приел такова извинение. Това не е единственият подобен случай по пътищата ни напоследък. Нашето общество приближава една граница на нетърпимост между хората, от която няма връщане. Разпадът на институциите води до това чувство на несигурност, при което хората вземат правосъдието в собствените си ръце. Тази агресия не може да бъде обяснена с мудно прибиране в дясната лента, тъй като карах със 140 км", каза още Явор Божанков. Той предложи да се осъществява постоянен видеоконтрол на движението по пътищата, за да може да се гарантира безопасността на лоялните граждани.

„За да се намали агресията по пътищата, ще предложа да се въведат видеорегистратори. С данните от тях ще може да се прави анализ”, обясни той. „Проблемите не могат да се решават, защото полицаите напускат системата, няма кадри, а в същото време се измени законът и частни фирми се занимават с обществения ред. Това е абсурд. Не може посред бял ден да се вадят оръжия. Ние сме в Европа, в 21 век, а не в каубойски филм”, възмути се Явор Божанков и допълни: " Вотът на недоверие се иска и заради тези зачестили случаи на насилие и несигурност!"

 

Возещите се в другата кола от своя страна твърят, че Божанков размахал депутатска карта с трикольора. Освен това натиснал нарочно спирачки за да се блъснат в него. Дори заплашиха, че имали заснети кадри, които щели да покажат в съда, ако се стигне дотам.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6208 |17.06.2018 Родителите на загиналото в Турция момиче: Искаме да разберем истината . 7| 6514 |16.06.2018 Заплашили с пистолет депутат от БСП . 0| 4683 |16.06.2018 Евродепутат Момчил Неков представи в Силистра възможностите за развитие на земеделието в района и привличане на инвестиции . 5| 5488 |16.06.2018 Турция пак иска граничаря Михаил Цонков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads