Реклама / Ads
14| 5400 |16.10.2020 НОВИНИ

Депутат в защита на Караянчева: Няма политик, който да не е стъпил на мина

.
Цвета Караянчева, председател на НС Източник: БГНЕС
Няма политик, който да не е направил гаф. Да не е стъпил на мина. Едни от най-великите политици са правили шокиращи изказвания. В Библията първият ред е “В началото бе словото”. Инструментариумът на политика е словото.
 

С тези думи Славчо Атанасов от "Обединени патриоти" коментира пред bTV изказването на Цвета Караянчева, което председателят на Народното събрание в Лом. ФрогНюз припомня, че Караянчева се обърна към партийния актив в града и изрази възмущението си от факта, че портестиращите срещу "лошия Бойко" използват метрото, построено от него. Вчера, след бурен дебат в Народното събрание за оставката на парламентарния шеф, Караянчева остана на поста. Дебатът обаче премина в личностни нападки.

 

"Опозицията загуби тежко една битка. Сплоти политическото мнозинство и превърна Цвета Караянчева в политически мъченик. Това е най-лошото нещо, което можеш да направиш в политиката", посочи Атанасов.

 

Той коментира и по интересен начин протестиращите. Думите му идват на фона на петото Велико народно въстание, което ще се проведе днес в столицата.


"Правото на всеки гражданин е да има позиция. Част от гражданите искат предсрочни избори. Но не разбирам защо. Ако трябваше да има такива, то трябваше да се случат през септември. Сега е криза. Целият свят избягва зимният избор”, посочи Атанасов.

Днес стават 100 дни, откакто гражданите излязоха на улицата. Исканията на протестиаращите остават непроменени от месец юли - оставка и предсрочни избори.

 

Преди Атанасов в студиото бе представител на опозицията - Георги Свиленски от БСП.

 

"Мотивите за оставката на Караянчева бяха качествени и изчерпателни, отразиха цялостната дейност на председателя на НС и нашите притеснения и искания да бъде отстранена от поста. Ние нашите мотиви ги изложихме, от отсрещна страна нямаше опровержения, аргументи. Дебатът бе изкривен и се появиха страстите, които се появяват в такива заседания", посочи Свиленски.

 

Вчера пред bTV Караянчева коментира темата с журналистите и техният достъп до депутатите в ремонтирания бивш Партиен дом, който в момента функционира като Народно събрание. Тя заяви, че е поканила лично Свиленски да участва в председателски съвет и е изпратила писмо, с което да се реши казуса.

 

“Да, имахме разговор с председателя на парламента. Покани ни на председателски съвет, в каквито ние не очакваме. Бяха предложени няколко варианта. Но това не е работа на опозицията. Тя утре ще ни пита за барчетата… Затова им казахме да предложат варианти. В писмото, което е изпратила, обяснява какво е положението. Тя не дава варианти. Срещата не е била с такава тема. Искаме да направим среща с журналистите, за да знаем какво искат. Важно е да има диалог”, посочи Свиленски.

 

Той коментира и вчерашното безпрецедентно изслушване на главния прокурор Иван Гешев в Народното събрание.

"Това, което ми направи впечатление - че по дела, по които искаше да даде повече информация като влизането с президентската институция, делата свързани с господин Божков, той бе взел разрешение от наблюдаващите прокурори. За другите дела изведнъж се оказа, че за там няма разрешение и не може да даде повече информация. Но тези снимки или записи са по медиите и никой не казва истински ли са или не", коментира Свиленски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 7126 |15.10.2020 Цвета Караянчева: На недоказани записи няма какво да коментирам . 14| 5821 |15.10.2020 Бивш депутат: Много интересно как участва в разговора, всъщност няма как и е притичал за да го снимат отстрани... . 18| 8230 |15.10.2020 Гешев предупреди, че следи кои депутати ще внесат законодателни промени за неговия пост . 22| 8655 |15.10.2020 Стигна се до бой между депутати в Народното събрание

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads