Реклама / Ads
2| 4416 |05.01.2016 НОВИНИ

Депутатът Кр. Янков: Справедливо е новите винетки да са до май догодина

.
Красимир Янков
Снегът и през януари е изненада за отговорните институции и лица, въпреки, че прогнозата за снеговалеж беше направена. С изявленията си управляващите ни убеждаваха, че има готовност на почистващите фирми. Това заяви пред радио "Фокус - Варна" народният предстамвител от БСП Красимир Янков.
 
Разликата, в сравнение с други години със същото управление на Бойко Борисов е, че преди обясняваше, че "снежинките ги лови във въздуха", а сега "снегорина бавно се движи и след него навява". Както управлява, така се изразява - цинично., каза още Янков.

Според Янков в  другите страни снегорините явно се движат бързо и снегът  след тях не навява преспи. По думите му властта  внушава неистини за състоянието на пътната мрежа, при условие, че всички, които пътуваха,  са възмутени. „Всъщност ние, които пътувахме след празниците, трябва да вярваме на Лиляна Павлова и Бойко Борисов, че всичко е наред, да не вярваме на видяното и преживяното? Липса на координация между ведомствата -  МВР и АПИ не работеха в синхрон, допуснати бяха тежкотоварни автомобили да блокират важни натоварени пътни артерии. Отбиването и спирането им трябва да е още с началото на снеговалежа, но това г-жа Бъчварова не го знае“, посочи Красимир Янков.

Той призова да стане публично достояние отчета за  реакцията и действията при тази усложнена обстановка на всички отговорни ръководещи лица - Павлова, Бъчварова, кметовете, Бойко Борисов. Според народния представител при  обявено бедствено положение в общини във Варненска област, неучебни дни за ученици, блокирани домове на хора, трябва да се носи отговорност от конкретни хора.

„Много хора си задаваха въпроса за увеличената цена на винетките за републиканска пътна мрежа и качеството на поддържането на пътищата. Това е по същество договор между гражданина и държавата. Цената е увеличена, а държавата не си изпълнява ангажиментите. Затова хората трябва да бъдат компенсирани“, категоричен е Янков.

Според него в тази ситуация е справедливо  срокът за валидност на настоящите винетки да бъде завишен - примерно до 31.05.2017 г. „Много граждани са закупили вече новите винетки и това е едно възможно и разумно решение. Провалът в здравеопазването, в МВР, образованието, ще доведе до единственото възможно решение – предсрочни избори през 2016-та година.

При условие, че БСП участва в управлението, след такива предсрочни избори, аз ще инициирам решение винетките с увеличена без никакви аргументи цена да важат за подобен  удължен период“, заяви народният представител Красимир Янков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4216 |18.12.2015 Янков: Бъчварова призна, че Съветът по сигурност не функционира . 6| 4573 |25.11.2015 Дянков: Новият заем от 50 млн. евро е двойна грешка . 20| 6570 |23.11.2015 Дянков: Пица-2016 е скучна, с дългове и дефицити . 9| 5828 |20.11.2015 Дянков: Закриха ли икономическото министерство?!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads