Реклама / Ads
7| 3173 |14.01.2021 НОВИНИ

Депутатите изслушаха четирима министри за обстановката у нас след валежите

.
Източник: БГНЕС
Обстановката у нас плавно започва да се нормализира след проливните дъждове, довели до преливането на реки и язовири и наводнения в части от страната. Това стана ясно от думите на четирима министри от кабинета “Борисов 3”, които застанаха на парламентарната трибуна, за да отговарят пред депутатите.
 

Всички язовири се наблюдават денонощно, увери министърът на вътрешните работи Христо Терзийски. Той успокои още, че няма язовири, които към момента да застрашават живота на хората. 


За обстановката у нас отговаря и екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро. По думите му се е наложило контролирано изпускане на язовирите, за да не се допусне приливна вълна, която да предизвика по-сериозни щети. 


Икономическият министър Лъчезар Борисов посочи, че най-критично е било положението при язовир "Земен", където част от страничната стена е поддала.


Министърът на енергетиката Теменужка Петкова съобщи, че 26 населени места остават без електричество. По думите й до края на деня авариите би трябвало да бъдат отстранени.


Остава в сила частичното бедствено положение в 15 населени места в Северозападна и Югоизточна България. Нормализира се обстановката в област Бургас, където две реки излязоха от коритата си. Възстановено е движението и по наводнените вчера пътища в района. Междувременно продължава укрепването на пътя между Банско и Гоце Делчев в района на село Места, който пропадна заради свлякла се земна маса. 


По време на изслушването на четиримата министри не мина и без остри критики от страна на опозицията. Крум Зарков категорично посочи, че не положението, а управлението е “бедствено”. По думите му властта не е поела отговорност, а я прехвърля “ту върху глобалното затопляне, ту многото дъжд, ту Дядо Боже”.  


По думите му не е нормално страната за няколко седмици да премине от заплаха за суша до заплаха от наводнения.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3693 |11.01.2021 Четирима българи получиха доживотни присъди в Гърция за трафик на хероин . 9| 3655 |08.01.2021 Българите в Брюксел на протест докато евродепутатите обсъждат ситуацията у нас . 0| 3271 |03.01.2021 Четирима са вече загиналите при свлачището в Норвегия . 1| 3281 |03.01.2021 Един загинал и четирима ранени при инцидент в Стара планина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads