Реклама / Ads
0| 2304 |04.07.2024 НОВИНИ

Депутатите изслушват Главчев и Запрянов. Питат за Украйна, НАТО и Северна Македония

.
Атанас Запрянов Източник: БГНЕС
Парламентът ще изслуша служебния министър-председател и служебен министър на външните работи Димитър Главчев, служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и служебния заместник-министър на външните работи Невяна Митева относно позицията на България за предстоящата Среща на държавните и правителствените ръководители на страните членки на НАТО от 9 до 11 юли т.г. във Вашингтон. Това е първа точка в програмата за днес, публикувана на сайта на Народното събрание. Изслушването е по предложение на парламентарната група на „Величие“.
 

По искане на „БСП за България“, депутатите ще изслушат служебния министър на отбраната Атанас Запрянов и по въпроса за "неучастие на България под никаква форма с жива въоръжена и невъоръжена сила във военния конфликт в Украйна". С други думи - БСП ще потат по несъществуващ казус и ще се упражняват на темата руската агресивна война срещу Украйна.





Министър-председателят и външен министър Димитър Главчев е извикан днес в парламента и по инициатива на „Възраждане“ - да представи информация относно развитието на процеса по разширяване на Европейския съюз след приемането на т. нар. френско предложение, острата антибългарска кампания и изказвания на голяма част от политическия елит в Република Северна Македония, както и вече предприетите и планирани действия за защита на българските национални интереси по тези въпроси. С други думи - и тук ще видим упражнения по реторика.

 

Предвидено е и изслушване на служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Йордан Вълчев относно напредъка на строителството на автомагистрала „Хемус“ и напредъка в процедурите по стартиране строителството на автомагистрала „Черно море“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2373 |04.07.2024 Времето днес: разкъсана облачност и краткотрайни валежи . 3| 2991 |03.07.2024 Пеевски и Джевдет Чакъров гласуваха различно за кабинета „Желязков“. Как гласуваха другите депутати от ДПС? . 0| 3730 |03.07.2024 Идва ново увеличение на температурите . 0| 3272 |03.07.2024 Какви ще са студентските такси в държавните университети през следващата учебна година

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads