Реклама / Ads
0| 3074 |11.03.2022 НОВИНИ

Депутатите изслушват трима вицепремиери и 11 министри

.
Източник: БГНЕС
Трима вицепремиери и 11 министри ще бъдат изслушани на парламентарен контрол.
 

В контрола ще участва вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев. Той ще отговори на въпрос за драстично несъответствие във финансовите данни за износа на ценни кожи с косъм от регистъра UNCTAD към Комисията за търговия и развитие на ООН, както и за писмени споразумения между административнонаказващ орган от Закона за митниците.

 

Вицепремиерът и министър на околната среда и водите Борислав Сандов също ще участва в контрола и ще отговаря за инвестиционно намерение на ферма за ларви "Насекомо" АД за вътрешно преустройство и смяна на предназначението на производствено-административна сграда в пилотна ферма за насекоми в с. Лозен, Столична община.

 

Третият вицепремиер е министърът на регионалното развитие Гроздан Караджов. Въпросите към него се отнасят за изграждане на естакада над свлачището в района на местност "Трифон Зарезан", край гр. Варна, както и начина, по който Министерството на регионалното развитие и благоустройството смята да реши проблемите с качеството на питейната вода на територията на община Хасково.

 

На депутатски въпроси ще отговаря и новият министър на отбраната Драгомир Заков. Рекорден брой са въпросите пък към другия силов министър - Бойко Рашков. Към министъра на вътрешните работи са зададени 51 въпроса.

 

На питания ще отговаря и министърът на енергетиката Александър Николов. Сред въпросите към него има и такъв, свързан с гарантиране на енергийната сигурност на България.

 

В контрола ще участват още министърът на образованието Николай Денков, министърът на правосъдието Надежда Йорданова, министърът на външните работи Теодора Генчовска, министърът на здравеопазването Асена Сербезова, министърът на транспорта Николай Събев и други.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3126 |02.03.2022 Рашков разпореди проверка в СДВР заради задържаните трима ученици . 0| 4598 |26.02.2022 Арест на трима тийнейджъри заради надпис върху Паметника на съветската армия . 0| 3475 |25.02.2022 Депутатите в НС приеха Бюджет 2022 . 0| 2924 |25.02.2022 Депутатите гласуваха до 50 млн. лв. помощи за българи в Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads